Astăzi 7 Iulie 2020, Marţi - Ultima actualizare la 1 Ianuarie 1970
Abonamente

Externe 14 Aprilie 2020, ora 07:07

Cum a vrut una dintre cele mai sărace țări din lume să construiască o linie de tren de mare viteză / VIDEO

Marime Font

​Bangladesh-ul este o țară cu o suprafață mai mică decât România, dar cu o populație de peste opt ori mai mare și statul asiatic este celebru pentru catastrofe și pentru trenurile incredibil de aglomerate. În aceste condiții, a fost cu atât mai inedită propunerea de a se construi o linie ferată de mare viteză pe o distanță destul de scurtă și cu costuri ce ar fi depășit 10 miliarde dolari. Mai jos puteți citi cum de țara greu încercată a avut așa idee, dar și ce s-a ales de propunere.

O țară celebră pentru catastrofe

Bangladeshul are 165 de milioane de locuitori pe o suprafață mult mai mică decât cea a României (cu 30% mai mică), iar țara este celebră pentru cicloane, pentru gravele inundații din delta Gangelui, pentru tigrii din rezervația Sundarbans și pentru scena politică tensionată.

Loading...


Țara este printre cele mai sărace Asia, cu un PIB mediu de sub 2.000 de dolari/locuitor, la fel ca Nepalul și puțin mai mic decât India. Premierul Sheikh Hasina este acuzat de autoritarism și un exemplu ține de ce s-a întâmplat de ziua alegerilor, în decembrie 2018: statul a ordonat ca internetul mobil să nu mai funcționeze în toată țara ”pentru a preveni zvonurile și propaganda legate de votare”.

Economia țării a crescut cu 7,8% anul trecut, datorită industriei textile, iar țara, deși este încă foarte săracă, a avansat mult. Spre exemplu, speranța medie de viață a crescut de 58, la 72 de ani în ultimele trei decenii.

Primul tren a circulat în 1862 pe teritoriul Bangladesh-ului și linia a fost construită de britanicii care începuseră să dezvolte rețeaua uriașei colonii India.

Bangladesh este independentă din 1971 când s-a desprins de Pakistan, iar când este vorba de trenuri, este celebră pentru oamenii care călătoresc pe acoperișul vagoanelor și pentru accidentele foarte grave. În prezent există și trenuri cu vagoane ce au aer condiționat funcțional, se pot cumpăra bilete online sau pot fi plătite prin SMS (cu ridicarea tichetului de la gară).

Accidentele au fost printre cele mai grave din lume: în ianuarie 1989 două trenuri expres s-au ciocnit la 24 km de Dhaka și 135 de oameni au murit, iar în 1999 alte două trenuri s-au ciocnit și peste 100 de oameni au murit. Cel mai recent accident, în noiembrie 2019, a făcut 16 victime, tot după o ciocnire. Din păcate până și aceste cifre par mici pe lângă cel mai mare dezastru industrial din istoria țării: în aprilie 2013 s-a prăbușit o clădire care adăpostea magazine și o fabrică de textile și peste 1.100 de oameni au murit (dezastrul de la Rana Plaza).

Țara are acum 2.400 km de cale ferată, dintre care trei sferturi sunt cu ecartament îngust. Cele mai rapide trenuri ating pe unele segmente 70-80 km/h, majoritatea au viteze medii de sub 40 km/h. Zilnic circulă 360 de trenuri, dar nu există linii electrificate.

Deși trenurile sunt vechi, țara a investit în modernizare și, spre exemplu, în ianuarie 2019 a comandat 40 de locomotive pentru zonele cu ecartament îngust (135 milioane dolari).

Cel mai important tren internațional din Bangladesh este Maitree Expre spre India (Dhaka - Calcutta, 540 km, 9 ore), 20 de dolari biletul la clasa 1 și aproximativ 8 dolari la clasa a doua. Sunt două trenuri pe săptămână.

Între Dhaka și Chittagong cel mai scump bilet, în vagoane cu aer condiționat, costă 12 euro, în timp ce biletul cel mai ieftin costă sub 2 euro. Sunt câteva trenuri pe zi pe sens, iar pe cei 321 km trenurile expres fac aproape șase ore, iar cele mai lente, zece ore. Cele mai confortabile trenuri se numesc Sonar Bangla Express și Subarna Express.

Un vis nebunesc

Capitala Dhaka are 11 milioane de locuitori, iar Chittagong are 4 milioane. Al treilea oraș al țării este Khulna, cu 1,5 milioane de locuitori.

”Saga” trenului de mare viteză a început în mod oficial pe 23 octombrie 2014 când premierul Sheikh Hasina a mers la Ministerul Căilor Ferate și a dat directiva să se studieze modul în care se poate construi o cale ferată ultra-modernă între capitala Dhaka și cel mai mare port al țării, Chittagong (denumit și Chattogram).

Primele propuneri au venit cu estimări total nerealiste: trenurile să ruleze cu 300 km/h și drumul să dureze doar 55-73 minute, față de 6-10 ore. Viteza maximă scontată era de 300 km/h, iar cu șase opriri drumul ar fi trebuit să dureze o oră și 13 minute. Actuala linie directă dintre cele două orașe este sinuoasă și ocolește mult, astfel că noua linie ar fi trebuit să aibă 230 km, cu 90 km mai puțin decât drumul din prezent.

Inițial se vorbea de costuri de 6 miliarde dolari, apoi calcule mai clare au dus totalul la 10-11 miliarde dolari.

S-au luat în calcul mai multe rute, s-a făcut și studiul de fezabilitate și s-a stabilit și cât va fi prețul biletelor (22 de euro un drum, față de echivalentul a 7 euro un bilet în vagoanele cu aer condiționat din prezent). Un zbor cu avionul pornește de la aproximativ 35 de euro.

Planul era să circule 40 de trenuri pe sens în fiecare zi, ruta era gândită pe viaducte și prin tunele și se vorbea de o posibilă extindere către orașul Cox’s Bazar de la granița cu Myanmar (unde se găsește una dintre cele mai mari tabere de refugiați din lume).

Studiul de fezabilitate a fost realizat de China Railway Design Corporation și de compania locală Mazumder Enterprise of Bangladesh care au ales din patru variante. Traseul de 227 km Dhaka-Narayanganj - Cumilla - Feni - Chattogram a primit și aprobarea finală din partea premierului.

Autoritățile spun că este esențial coridorul Dhaka - Chattogram în contextul în care exporturile de textile cresc și deci se fac tot mai multe transporturi din portul Chattogram (Golful Bengal). În plus, autoritățile mai spun că vor să construiască încă un port la câteva zeci de kilometri sud de Chattogram și linia ferată este esențială pentru succesul acestui nou port.

Promisiunea era că actuala rută, cea lentă, va fi dedicată aproape în totalitate transportului de marfă când linia de mare viteză va fi gata

Îndoieli absolut normale

Câțiva experți în transporturi au spus însă că un astfel de plan este extrem de ambițios pentru o țară precum Bangladesh. Mult mai realist ar fi să se treacă gradual la trenuri electrice cu viteze maxime de 100 - 120 km/h, iar între cele două orașe să se construiască o linie electrificată mult mai scurtă decât ruta diesel din prezent, linie ce ar costa cu câteva miliarde de dolari mai puțin decât o linie de mare viteză.

Experții au avertizat că gestionarea unei linii de mare viteză este complicată într-o țară în care calea ferată este într-o stare deplorabilă și ar putea apărea probleme tehnice mari. În plus, distanța este mică, 230 km, pentru ca o linie de mare viteză să fie viabilă și rentabilă, mai ales că Bangladeshul vrea să construiască și o autostradă între cele două orașe.

Dar, încet, încet, proiectul s-a depărtat de realitate. Presa a scris în martie că, din cauza pandemiei, consultanții chinezi au rămas în China și nu au mai putut reveni în țară să continue pregătirile la designul final al liniei. În Bangladesh au fost depistate 330 de infecții cu Covid-19 și 21 de oameni au murit.

 


Raportul final trebuia să fie gata în aprilie, iar oficialii spuneau că în proporție de 70% raportul este gata și noul termen este 30 iunie.

Însă nu suntem doar în fața unei amânări, ci vorbim de o anulare.

Presa locală a scris în a doua parte din martie că Bangladesh Railway (BR) a renunțat cu totul la varianta liniei de mare viteză și are undă verde să construiască o linie directă, dar pentru trenuri convenționale la viteze mult mai fezabile. Lungimea rutei se poate reduce cu 90 km și timpii de parcurs pot scădea cu două-trei ore. Costurile totale pot fi de câteva ori mai mici decât o linie de mare viteză (1,5 miliarde dolari față de peste 10 miliarde dolari).

Se ia în calcul și introducerea tracțiunii electrice pe noua rută și scoaterea treptată a tracțunii diesel.

Grupul Grampet nu a avut influență asupra conținutului acestui material sau în alegerea subiectului.


hotnews.ro

 

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 5 Iulie 2020, ora: 14:06

Cazul Gațcan și abuzurile nemaiîntâlnite ale guvernării, în atenția presei de la Bruxelles

Cazul Gațcan și abuzurile nemaiîntâlnite ale guvernării, în atenția presei de la Bruxelles

Cazul deputatul Ștefan Gațcan, sechestrat și impus de către deputații guvernării să renunțe la mandat, a făcut înconjurul lumii. Publicația „The Bruselles Times”, publică un amplu articol la acest subiect, în care accentuează cum în Republica Moldova sunt...

( ) Citeşte tot articolul

Politică 2 Iulie 2020, ora: 14:48

Guvernarea recidivează și mai tare, dând de înțeles că și alți deputați ar putea repeta soarta lui Gațcan

Guvernarea recidivează și mai tare, dând de înțeles că și alți deputați ar putea repeta soarta lui Gațcan

 Cazul deputatului Ștefan Gațcan, sechestrat, amenințat și forțat să depună mandatul de deputat creează deja precedente periculoase. Secretarul general al Partidului Democrat, deputatul Alexandru Jizdan, fost ministru de Interne le-a cerut joi, în plenul Parlamentului și altor...

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 2 Iulie 2020, ora: 14:13

O clădire de trei etaje s-a prăbuşit într-o zonă rezidenţială din New York

O clădire de trei etaje s-a prăbuşit într-o zonă rezidenţială din New York

 O clădire de trei etaje s-a prăbuşit miercuri pe neaşteptate într-o zonă rezidenţială din cartierul Brooklyn (New York) din SUA, provocând un zgomot asurzitor şi un munte de moloz, fără ca autorităţile să fi raportat deocamdată victime, relatează EFE.

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 2 Iulie 2020, ora: 14:09

Cum stai cu BANII în luna iulie, în funcție de zodie

Cum stai cu BANII în luna iulie, în funcție de zodie

 Se știe că Jupiter este stăpânul norocului, în vreme ce Pluto este paznicul bogățiilor subpământene, asociat cu bunăstarea financiară. Scăpați din izolare, oamenii vor avea tendința să cheltuiască mai mult și să se bucure de vacanțe scumpe, iar astrele...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 2 Iulie 2020, ora: 14:09

exclusiv SCRISORI DIN BASARABIA /// Năvălirea bandelor semi-sălbatice de cazaci

SCRISORI DIN BASARABIA /// Năvălirea bandelor semi-sălbatice de cazaci

Încă sub ministeriul lui Miliutin s-au luat nişte dispoziţiuni privitoare la poporaţiunile semi-civile, semi-militare ale imperiului, adică la aşa-numiţii cazaci. 

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 2 Iulie 2020, ora: 14:07

Top 5 cele mai bune fructe de consumat pe timpul verii

Top 5 cele mai bune fructe de consumat pe timpul verii

 Căldurile ridicate specifice verii sunt o adevărată provocare pentru organismul nostru. Este foarte important să ne hidratăm corespunzător și să consumăm cât mai multe legume și mai ales fructe.

( ) Citeşte tot articolul

Politică 2 Iulie 2020, ora: 14:01

INTERVIU Iurie Reniță: rusofilul Dodon se pregătește să impună scenariile hibride ale Rusiei! ȘANTAJUL, dosarele și gașca trădătorului Filip. O să fugă Dodon la Moscova, ca Ianukovici? Culisele crizei politice de la Chișinău

INTERVIU Iurie Reniță: rusofilul Dodon se pregătește să impună scenariile hibride ale Rusiei! ȘANTAJUL, dosarele și gașca trădătorului Filip. O să fugă Dodon la Moscova, ca Ianukovici? Culisele crizei politice de la Chișinău

Într-un amplu interviu acordat în exclusivitate pentru Podul.ro, deputatul Iurie Reniță (fost ambasador al Basarabiei la București) avertizează că rusofilul, socialistul și românofobul Igor Dodon se pregătește să pună în aplicare o serie de scenarii hibride...

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 2 Iulie 2020, ora: 12:34

VIDEO: Cum ne putem apăra de mușcătura de căpușă

VIDEO: Cum ne putem apăra de mușcătura de căpușă

Remediu pentru infecția provocată de mușcătura de căpușă. Încă din luna mai, vaccinul împotriva encefalitei de căpușă a fost adus la noi în țară. Vorbim de o boală infecțioasă care poate fi transmisă la oameni imediat, după o singură înțepătură. Boala...

( ) Citeşte tot articolul

Politică 2 Iulie 2020, ora: 12:30

Democrații îl acuză pe Dodon de acutizarea crizei politice

Democrații îl acuză pe Dodon de acutizarea crizei politice

Democrații, partenerii de coaliție ai socialiștilor, îl acuză pe președintele Igor Dodon, liderul informal al PSRM că s-ar face vinovat de criza politică care s-a acutizat în ultimele zile. Întrebată la emisiunea „Politica” de la TV8 cine trebuie să...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 2 Iulie 2020, ora: 11:58 de George Mărzencu

Portretele eroinelor care și-au pus viața în pericol în lupta cu torționarii sovietici

Portretele eroinelor care și-au pus viața în pericol în lupta cu torționarii sovietici Din editia print / Foto: Nadejda Isofie

Femeile din Rezistența armată antisovietică

( ) Citeşte tot articolul

Politică 2 Iulie 2020, ora: 11:03

Echipa PACE a lui Gheorghe Cavcaliuc se extinde. Campioni mondiali, avocați, profesori, oameni de afaceri și funcționari de stat au ADERAT la noul proiect politic

Echipa PACE a lui Gheorghe Cavcaliuc se extinde. Campioni mondiali, avocați, profesori, oameni de afaceri și funcționari de stat au ADERAT la noul proiect politic

Inițiativa de creare a Partidului Aducem Europa Acasă (PACE), condus de Gheorghe Cavcaliuc, care a fost lansată la mijlocul lunii iunie 2020, se bucură de tot mai mare succes în rândul cetățenilor R. Moldova. Zi de zi, numărul membrilor crește cu oameni de calitate,...

( ) Citeşte tot articolul

CSI / Rusia 2 Iulie 2020, ora: 10:53

Rusia: Vladimir Putin rămâne președinte până în 2036

Rusia: Vladimir Putin rămâne președinte până în 2036

Cetăţenii ruşi au aprobat cu largă majoritate reforma constituţională supusă referendumului, permiţându-i astfel preşedintelui Vladimir Putin să candideze pentru încă două mandate şi să rămână şef al statului până în 2036, transmite Reuters.

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 2 Iulie 2020, ora: 10:51

16 trucuri pentru bucătărie despre care cu siguranță nu știați

16 trucuri pentru bucătărie despre care cu siguranță nu știați

Numărul de trucuri pe care oamenii s-au gândit să le folosească în bucătărie de-a lungul anilor este uluitor. Dacă știți doar câteva secrete, nu numai că învăți să gătești ca un maestru, dar, de asemenea, împiedici produsele alimentare să se strice...

( ) Citeşte tot articolul

Externe 2 Iulie 2020, ora: 09:00

Ucraina protestează faţă de prezenţa unor eurodeputaţi francezi de extremă dreapta în Crimeea ocupată, invitaţi de Rusia ca observatori în referendumul constituţional

Ucraina protestează faţă de prezenţa unor eurodeputaţi francezi de extremă dreapta în Crimeea ocupată, invitaţi de Rusia ca observatori în referendumul constituţional

 Ministerul ucrainean de Externe cere Franţei să reacţioneze în mod oficial faţă de sosirea marţi în Crimeea anexată de Moscova a cinci eurodeputaţi francezi din cadrul Partidului Rassemblement National (RN, fostul FN, extremă dreapta), invitaţi de Rusia în...

( ) Citeşte tot articolul

UE / Nato 2 Iulie 2020, ora: 08:56

Merkel îşi începe preşedinţia UE cu un avertisment privind Brexitul

Merkel îşi începe preşedinţia UE cu un avertisment privind Brexitul

Germania îşi începe miercuri preşedinţia foarte aşteptată a Uniunii Europene (UE) printr-un avertisment al cancelarului Angela Merkel cu privire la Brexit şi la riscul real al unui ”no deal”, care ar fragiliza şi mai mult o economie europeană deja afectată de...

( ) Citeşte tot articolul

Social 2 Iulie 2020, ora: 08:47

Lipsa educaţiei ecologice

Lipsa educaţiei ecologice

Societatea modernă, prin modul în care și-a asigurat, în ultimii ani, rezervele de hrană, apă potabilă, petrol, lemn, a provocat o reală secătuire a resurselor, dar și degradarea mediului înconjurător. Terra suferă şi suferim și noi, oamenii, sau vom suferi implicit....

( ) Citeşte tot articolul

Criza 2 Iulie 2020, ora: 08:44

Moartea misterioasă a peste 350 de elefanți în doar două luni. „E un dezastru al conservării speciei”

Moartea misterioasă a peste 350 de elefanți în doar două luni. „E un dezastru al conservării speciei”

Peste 350 de elefanți au murit în ultimele două luni în Botswana, în ceea ce experții au numit „un dezastru al conservării speciilor”, relatază The Guardian.

( ) Citeşte tot articolul

Timpul Local 2 Iulie 2020, ora: 08:36

METEO, 2 iulie. Urmează zile de foc în Moldova. Cod Galben de caniculă și temperaturi ridicate

METEO, 2 iulie. Urmează zile de foc în Moldova. Cod Galben de caniculă și temperaturi ridicate

 Meteorologii au instituit un nou Cod Galben de caniculă pentru 2-6 iulie. Pe arii extinse se prevăd temperaturi maxime ale aerului cuprinse între +33 și +35 de grade Celsius.

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 2 Iulie 2020, ora: 08:22

Ochi umflați. 4 cauze pentru care ai pungi sub ochi. Află ce remedii poți utiliza

Ochi umflați. 4 cauze pentru care ai pungi sub ochi. Află ce remedii poți utiliza

 Multi oameni sunt preocupati de modul in care ar putea scapa de pungile de sub ochi. Femeile, in special, cheltuie bani si timp pentru a putea ascunde aceste „imperfectiuni”, fara sa se intrebe cum de le-au capatat. Pentru ca exista intotdeauna o cauza a pungilor de sub ochi si,...

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 2 Iulie 2020, ora: 08:11

Horoscopul zilei de azi, JOI 2 IULIE 2020. Gata de aventură?

Horoscopul zilei de azi, JOI 2 IULIE 2020. Gata de aventură?

Saturn s-a intors in Capricorn, oameni buni! Mai castigam putin timp. Perioada 22 martie – 1 iulie te-a pus in fata unei noi lumi, una pe care inca o construim. In aceasta perioada Saturn a intrat putin in Varsator, cat sa-ti atraga atentia. Acum, mesajul este clar. A venit acasa, in...

( ) Citeşte tot articolul

Politică 1 Iulie 2020, ora: 13:08

Guvernarea critică „transfugii” dar a practicat și ea la greu „prostituția politică”

Guvernarea critică „transfugii” dar a practicat și ea la greu „prostituția politică”

Traseismul politic, despre care este în vogă să se vorbească acum, fiind prezentat ca un fenomen prezent doar în ultimii ani exclusiv în politica moldovenească este, de fapt prezent începând cu primele parlamente de după independență. În plus, nu este...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)