Tendințe

Cum alegem un tapet practic şi decorativ

Într-o cameră mică este recomandat un tapet cu model discret, deoarece imprimeurile mari creează impresia unui spaţiu aglomerat. Tot în astfel de spaţii este indicat şi tapetul lucios sau cu reflexe metalice, deoarece oferă iluzia de spaţiu larg.

Pentru camerele cu înălţime redusă, alege un tapet cu linii verticale, deoarece creează senzaţia că alungesc pereţii, iar pentru cele cu dimensiuni reduse optaţi pentru tapet cu linii orizontale, care măresc vizual spaţiul.

Pentru camerele mici şi orientate spre Nord, alegeţi tapet în nuanţe deschise, luminoase (roz, alb, auriu, crem, oranj, galben). Pentru camerele cu orientare spre Vest se recomandă nuanţe de roşu, gri sau galben. Pentru camerele orientate spre Est se recomandă culori pastelate, iar pentru camerele dinspre Sud: alb, roz, gri, bleu, verde-deschis.

Ţine cont însă:
Dacă ai pereţi cu multe obstacole (ferestre, uşi, prize), alege un tapet cu model uní sau imprimeuri discrete, deoarece imprimeurile mari vor fi segmentate în mod repetat, devenind inestetice.

Pentru a afla necesarul de tapet, procedează astfel: calculează evaluând suprafaţa de acoperit în metri pătraţi şi adaugă un surplus de maximum 20% pentru eventuale pierderi şi decupaje greşite ale produsului.

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *