Frumusețe

Cum ascunzi vergeturile

Aceste mici imperfecţiuni ale pielii nu permit purtarea unui anumit gen de haine, a fustelor scurte, de exemplu, sau a bluziţelor mulate şi scurte, împiedică şi alegerea unui anumit tip de costum de baie. Pentru a te putea îmbrăca în fuste scurte, poţi încerca câteva trucuri ca să-ţi ascunzi vergeturile.

Fond de ten

În cazul în care stai foarte bine cu timpul, dar şi cu răbdarea, poţi ascunde micile imperfecţiuni cu ajutorul machiajului. Cum nuanţa pielii diferă de la faţă la zona afectată de vergeturi, este recomandat să cumperi un fond de ten lichid cât mai apropiat de aceasta. După aplicarea fondului de ten lichid peste zona afectată de vergeturi, poţi aplica şi o pudră translucidă care ajută la acoperirea mai eficientă a urmelor de pe piele.

Cremă autobronzantă

Bronzul pare o soluţie bună pentru ascunderea vergeturilor, însă pielea cicatrizată nu reacţionează întotdeauna aşa cum ţi-ai dori la radiaţiile ultraviolete.

Un bronz natural sau unul obţinut la solar nu acoperă la fel de bine vergeturile ca un autobronzant aplicat pe piele pentru colorarea ei. Bronzul artificial obţinut după aplicarea unei creme speciale poate rămâne pe piele o săptămână sau mai mult, iar în acest timp nu vei mai fi nevoită să-ţi faci griji legate de vergeturi când te îmbraci în fustă.

Creme speciale

Trebuie să ştii că acestea nu sunt o rezolvare totală a problemei. Multe produse cosmetice susţin că pot estompa sau chiar elimina vergeturile dacă sunt folosite pe termen lung, dar singura modalitate prin care se poate scăpa de vergeturi este tratamentul cu laser sau cu microabraziune. Unele creme te pot ajuta însă la estomparea vergeturilor pe termen scurt. Efectul după aplicare ţine în general maximum 24 de ore, deci, pentru cele mai bune rezultate, ai putea avea nevoie de două aplicări pe zi. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *