Astăzi 22 Septembrie 2018, Sâmbătă - Ultima actualizare la 21 Septembrie 2018
Abonamente

CM 2018 10 August 2012, ora 07:40    Din editia print

Cum au distrus arbitrii de la JO viața unui sportiv

Marime Font

 
 
 

În reclame, se vorbeşte de spiritul Olimpic, de Fair-Play, de respect. 

În realitate însă, la Londra, decizii jenante au ruinat munca de patru ani şi vieţile unor sportivi. Unul dintre ei, vânzător de sandvișuri la el acasă, era neînvins de doi ani şi venise la JO, în speranţa că o medalie îl va scăpa de sărăcie. Visul său a fost năruit în câteva secunde.

Saied Abdvali (22 de ani) e un luptător iranian, la greco-roman, categoria 66 de kilograme. De doi ani, Abdvali nu pierduse niciun meci. Aşa ajunsese campion al Asiei (2010) şi campionul lumii (2011). La Londra, visa să fie campion olimpic şi era cotat cu prima şansă la aur de casele de pariuri.În sferturi, Abdvali a dat de deţinătorul titlului olimpic la categoria 66 de kilograme, Steeve Guenot. Ştia că, dacă va trece de francez, are o mână pusă pe medalia de aur. Ceea ce nu ştia era că trebuia să-l învingă şi pe Guenot, dar şi pe arbitrii confruntării.

Abdvali s-a luptat ca un leu, însă o serie de decizii jenante l-au doborât. „Furtul" s-a văzut pe faţă, atunci când, în repriza a doua, Abdvali a primit două puncte, care ar fi dus meciul în a treia repriză, însă la contestaţia antrenorului francez, punctele i-au fost luate iranianului, iar Guenot a fost declarat învingător!

Văzându-şi munca de patru ani distrusă de interese şi de jocurile de culise, Abdvali a cedat chiar în sală. Bărbatul de 22 de ani a plâns în hohote, în timp ce spectatorii au fluierat copios decizia arbitrilor. Chiar sportivul francez, eliminat, ulterior, în semifinale, a recunoscut într-un interviu că victoria sa în faţa lui Abdvali n-ar fi fost posibilă fără ajutorul arbitrilor!

Presa iraniană a tratat pe larg subiectul şi a publicat amânunte şocante despre viaţa lui Saeed Abdvali.

Acesta e atât de sărac încât îşi câştigă existenţa vânzând sandvișuri pe marginea străzii! El spera să ajungă la o viaţa mai bună, cucerind medalia de aur la Londra şi primind cele 200 de monezi de aur cu care sunt răsplătiţi campionii olimpici în Iran.

Acum, după ce această şansă i-a fost răpită de hoţia unor arbitri, se fac presiuni ca, totuşi, guvernul iranian să-i dea recompensă de campion olimpic.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul