Ultima oră

Cum au reuşit şase români să dea o spargere de 5,5 milioane de euro în Insulele Canare. Au fentat sistemele de securitate, dar o neglijenţă i-a dat de gol

Cei șase români care au furat bijuterii de 5,5 milioane de euro au operat după metodele din filmele de la Hollywood. Bine organizaţi, au reuşit să intre în cele mai scumpe magazine de bijuterii din Insulele Canare. Au intrat prin tavanul fals au magazinului şi au trecut de toate sistemele de securitate.

„Modul de operare este cu certitudine perfecţionat prin repetiţie. Primii doi băieţi care au intrat aveau faţa acoperită, purtau nişte cagule peste care aveau prinsă un fel de lanternă” spunea proprietarul magazinului jefuit, citat de observator.tv.

Prinși pe aeroportul din Barcelona
Din magazinul din Lanzarote au plecat, în iunie, cu o pradă de 4,5 milioane de euro. Cu şase luni înainte, un alt magazin al aceluiași proprietar a fost jefuit. Românii s-au îmbarcat către Barcelona după ultima lovitură dar pe aeroportul spaniol, în bagajele a trei dintre ei au fost descoperite bijuterii de sute de mii de euro.

Anchetatorii spanioli au lucrat împreună cu polițiștii români și cred că hoții ar mai fi dat alte două lovituri tot în Insulele Canare, prejudiciul fiind în acest caz de 1 milion de euro. Oamenii legii au aflat apoi că o altă parte din bijuterii se află în România, la Constanța, dar și acestea au fost recuperate și ultimul membru al grupării, arestat.

libertatea.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *