Astăzi 25 Septembrie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 12:07
Abonamente

Bună Dimineața 23 Iunie 2017, ora 09:15

Marime Font

Cum e Facebook-ul, domnule Tănase?

Anul 2013. Era o zi frumoasă de vară. La doar patru zile distanță de aniversarea dumnealui la care a fost multă lume bună. După amiază, Constantin Tănase mă sună și întreabă cu un ton grav și, în același timp, extrem de prietenos: „Când mai vii pe la noi? Vreau să-mi creezi și mie o pagină de Facebook”.

M-a surprins această dorință, întrucât discutasem anterior și știam că apropiații încercau să-l ferească de această lume virtuală, în care deseori oamenii comentează urât și critică nefondat. Totuși, ne-am întâlnit a doua zi și „l-am înregistrat pe Constantin Tănase pe Facebook”. De aici au început conversațiile nocturne pe diverse teme sociale, politice, dar mai ales legate de profilul nou-creat pe Facebook.

Iată un scurt dialog, în ceas de noapte, de pe mesagerie:
- Bună seara. Cum e Facebook-ul, domnule Tănase?
- De ce nu dormi?
- Nu e foarte târziu.
- Mâine ai putea trece pe la noi, să punem la punct pagina - mă refer la poză și la alte detalii?Această lume virtuală s-a dovedit a fi destul de interesantă pentru dumnealui. Eu și alte sute de persoane îi urmăream zilnic postările, fie că erau comentarii politice, pamflete sau fotografii. Uneori ne uimea cu povestioare surprinse de pe o bancă din parc, de la o tarabă de la piață sau din fața blocului. Alteori, ne surprindea prin replicile acide pe care le dădea unor jurnaliști, analiști sau realizatori de emisiuni. Astăzi se simte absența lui Constantin Tănase de pe Facebook, de pe Timpul.md, din ziarul TIMPUL, de la Ciocana de pe alee, de la conferințe, lansări de carte, festivaluri, marșuri unioniste. Cel mai mult, însă, este evidentă absența lui Constantin Tănase din viața social-politică și din presa de azi. Iată o mostră a ceea ce „n-avem și ar fi bine să avem”. Iată o postare de pe pagina de Facebook a lui Constantin Tănase din anul 2014.

„Mai întâi și întâi sunt român, apoi jurnalist - anume în această ordine! - prin Voința Divină. Nu pot merge împotriva acestei Voințe, să schimb ordinea și să zic că mai întâi sunt una, apoi alta. Acesta e răspunsul meu unui internaționalist care îmi lămurea că în primul rând trebuie să fii jurnalist și că el, jurnalistul, nu are naționalitate... Da, știu, unora le reușește acest lucru: să nu aibă naționalitate și să fie numai jurnaliști. Mie, nu. Și nu-mi pare rău.”
 

Un articol de: Ana Gabor Contactează autorul
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Septembrie 2018, ora: 13:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolul

Interviu 23 Septembrie 2018, ora: 15:40 de Ana Marchitan

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 14 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Vestirea patimilor și a învierii

„Pe când străbăteau Galileea, Iisus le-a spus: Fiul Omului va să fie dat în mâinile oamenilor. Şi-L vor omorî, dar a treia zi va învia. Şi ei s-au întristat foarte!” (Matei 17; 22-23)

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md