Astăzi 19 Februarie 2019, Marţi - Ultima actualizare la ora 17:20
Abonamente

Interviu 22 Iunie 2012, ora 09:20    Din editia print

Cum e să fii soţia lui Andrei Porubin

Marime Font

Să vorbeşti într-o pagină despre Ala Porubin, soţia actorului Andrei Porubin, este mai mult decât dificil.

E ca şi cum ai încerca să scrii un tratat de metafizică pe un timbru poştal şi cam tot atât de informativ. În cele din urmă, am să mă rezum în a spune că este Una Donna, la superlativ, deşi m-a prevenit că nu-i plac asemenea calificative... A absolvit Facultatea de Jurnalism, însă nu a activat în domeniul respectiv, optând în favoarea unuia cu epoleţi. Este locotenent-colonel şi şef adjunct la Secţia de evidenţă şi documentare a populaţiei, unde activează de 26 de ani. E femeia care impune respect, dar nu prin autoritarism şi nici prin pragmatismu-i caracteristic, ci prin corectitudinea-i neviciată şi spiritualitatea sa autentică...

- Cum este să fii soţia reputatului actor Andrei Porubin?
- Pentru mine Andrei este prieten, iubit, frate, soţ, tată, bunic şi mai puţin vedetă. Cu el este foarte uşor să convieţuieşti şi întotdeauna spun că în viaţa cu el a fost ca şi cum m-aş fi dat cu sania la derdeluş, adică foarte uşor... Nu este morocănos, pisălog şi are un mod aparte de a percepe viaţa, în contextul în care, de regulă, artiştii sunt de felul lor mai fatalişti şi teribilişti. El este atât de modest şi simplu în raport cu cei din jurul său, încât nu poţi să nu-l îndrăgeşti.


- Ce apreciaţi cel mai mult la soţul dvs.?
- Apreciez înţelepciunea lui, spiritualitatea, răbdarea, faptul că este foarte ordonat, harnic şi plin de afecţiune. Calitate pe care are grijă să şi-o manifeste tocmai atunci când eu pot cădea pradă grijilor sau îndoielilor. O altă trăsătură este şi aceea că acţionează adecvat în orice situaţie, cu alte cuvinte, este prompt şi ştie să tacă atunci când trebuie.

- Unde v-aţi cunoscut?
- La facultate. Iar relaţia noastră are la rădăcini o prietenie frumoasă.

- Vă ascundeţi vârsta?
- Nu, niciodată, din contră. Am 50 de ani. Şi dacă m-aţi întreba dacă vreau să mă întorc la 30, v-aş răspunde cu NU. Fiindcă acuma trăiesc cu emoţiile fiului meu de 10 ani şi ale nepoţelului.

- Vă temeţi de bătrâneţe?
- Bătrâneţea este o etapă a vieţii pe care trebuie să ne-o asumăm şi însuşim cu demnitate. Le consider ridicole pe femeile care îşi fac operaţii plastice şi cele care încearcă să-şi „machieze vârsta”. Eu nu sufăr de acest complex, lucru pe care din nou i-l datorez lui Andrei. Ei bine, asta nu înseamnă că resping ideea că o femeie întotdeauna trebuie să arate bine. În concluzie - o femeie împlinită nu suferă de astfel de complexe.

- Vă sperie moartea?
- Nu mi-e frică de moarte, ci de un sfârşit necreştinesc.

- Vă place să munciţi?
- Da, ador să muncesc şi să fiu mereu ocupată cu ceva. Acum, spre exemplu, mă ocup de construcţia celei de-a doua case. În viaţă am învăţat să încep cu lucrurile prioritare care sunt casa, familia şi implicit serviciul, fiindcă îmi asigură existenţa. Eu nu sunt femeia care trăieşte după principiul conform căruia bărbatul trebuie să aducă banii în casă. Vă spun sincer că nu ştiu când ultima dată mi-am permis să dorm la amiază. Pentru mine nu există „las pe mâine”, există doar astăzi.

- Câte ore pe zi lucraţi?
- Multe. La 7:30 sunt deja la birou, după serviciu mă ocup de copil, casă, flori, grădină şi multe altele. Iar în afară de astea mai îngrijesc de două bătrânele.

- Ce vă place la copiii dvs.?
- Că sunt dulci, afectuoşi, că ştiu să reacţioneze la durerea altuia, că sunt paşnici, generoşi şi, mai ales, au credinţă în Dumnezeu.

- Cine-s naşii dvs. de cununie?
- Cel mai bun prieten al lui Andrei - fostul jurnalist Nicolae Panainte şi soţia sa, Galina. Sunt nişte părinţi spirituali, cărora le purtăm multă stimă şi dragoste.

- Câţi fini aveţi, cine-s ei?
- Avem nouă fini de cununie care, din păcate, niciunul nu trăieşte în R. Moldova, cu care ne reîntâlnim cu multă plăcere şi pe care îi adorăm. Sunt nişte oameni deosebiţi... Lăudabil este faptul că au reuşit să se afirme şi să devină adevărate personalităţi în diverse domenii de activitate.

- Frecventaţi biserica des?
- Mergem cu regularitate în fiecare săptămână. Însă nu vă spun acest lucru ca să epatez. Orice lucru pe care îl faci în această viaţă trebuie să-l faci cu dragoste.

- Sunteţi pentru sau împotriva avorturilor?
- Sunt mai mult decât împotrivă. Iar convingerea asta inoculată de-a lungul timpului cum că toate femeile fac avorturi a fost spulberată prin cărţile pe care le-am lecturat în ultimii douăzeci de ani. Astfel am înţeles că pur şi simplu este grav. Un avort înseamnă omucidere. Mă închin în faţa Getei Voinovan care a spus odată că, dacă toate mamele şi-ar ţine de mânuţă toţi copiii avortaţi, ar fi foarte mame. Cred că ar trebui să ne vedem, înainte de toate, bârna din ochiul nostru... Sunt mândră de faptul că am reuşit să conving câteva mămici să-şi păstreze pruncii.

- Ce credeţi despre homosexuali?
- Dumnezeu cu ei, nu sunt judecătorul lor.

- Unde vă place să vă odihniţi?
- Acolo unde este frumos şi linişte. Îmi place să merg în Marea Britanie, Italia (Veneţia, Roma), Germania, Austria, Franţa. Însă am dezvoltat o „afinitate cronică” pentru Dubai.

- Ce ziare citiţi?
- Citesc cam toate site-urile de ştiri în limba română.

- Ce canale TV priviţi?
- Nu prea urmăresc televizorul, de fapt, îmi place cel mai mult să ascult radioul.

- Ce salariu aveţi?
- Nici cel mai mare, dar nici cel mai mic.

- Ce slăbiciuni aveţi?
- La diferite etape ale vieţii am avut anumite slăbiciuni - hainele, apoi diamantele şi bijuteriile şi mai nou uneltele de grădinărit... Acuma am dezvoltat o pasiune pentru construcţii, iar asta s-a întâmplat după 45 de ani. Cred că în mine a murit o arhitectă... Florile îmi plac doar de vreo cinci ani, asta după ce o viaţă întreagă nu am avut la geam nicio floare, astăzi, în schimb, am o sută de ghiveciuri.

- Ce calitate nu aveţi, dar aţi dori s-o aveţi?
- Îmi doresc să am mai multă voinţă, mai multă tărie de caracter, bunătate, generozitate, afecţiune şi poate capacitatea de a-mi tempera orgoliul pe alocuri. Toate acestea nu sunt date genetice, ci calităţi care se obţin în timp.

- Ce nu vă place cel mai mult la bărbaţi?
- Cei laşi, lipsiţi de demnitate, chiţibuşari şi care niciodată nu au bani ca să-i cumpere cadouri soţiei.

- Credeţi în visuri?
- Categoric, nu. Se zice că unele vin de la Dumnezeu, dar eu nu am atins acel nivel de credinţă, încât să cred că sunt de sus.

- Actorul preferat?
- Oleg Iankovski, Maia Morgenster, ca regizor şi actor - Petrică Vutcarău. Ei bine, îi apreciez şi pe cei de la Hollywood, însă mi se par puţin de... bulevard. De regulă, pe un actor îl apreciez şi după calităţile sale omeneşti. Nu pot spune că nu-mi place Soloviov sau Tabakov, dar când îmi arunc privirea în viaţa lor personală mă cam întunec la faţă.

- Scriitorul preferat?
- Îmi place foarte mult Andre Maurois, care afirmă că nu trebuie să citeşti foarte multe cărţi, ci puţine, dar în orice moment să ştii a spune la ce pagină se află un anumit aforism sau un gând important. Bineînţeles că îmi plac Cehov şi Dostoievski.

- Dacă aţi lua viaţa de la început, la ce aţi renunţa?
- La nimic, doar că aş mai vrea vreo trei copii. Este singurul lucru pe care regret că nu l-am făcut.

- Vă place să gătiţi?
- La acest capitol există o problemă. Atunci când m-am căsătorit, eram pregătită pentru a fi o bună gospodină, rol pe care mi l-am asumat cu mare conştiinciozitate, până şi tarte coceam peste o zi. Însă atunci soţul meu venea seara acasă şi mă găsea epuizată, uneori, indispusă. Într-o zi mi-a zis: nu mă interesează ce ai făcut toată ziua, mai bine un pahar de chefir şi o bucată de pâine neagră, dar să avem dragoste şi să mă întâlneşti cu zâmbetul pe faţă. De atunci, mi-am schimbat obiceiul, motiv pentru care petrec foarte puţin timp la bucătărie - 15-20 de minute.

- Care e specialitatea casei? Ce găteşte soţia lui Andrei Porubin?
- Am acasă zeci de seturi de cratiţe pe care le-am adunat din toate colţurile lumii, iar principiul după care mă conduc este acela că, dacă vesela este bună, atunci se găteşte repede şi gustos. Cel mai des, în special duminicile, se mănâncă mămăligă cu peşte prăjit. Dar, totodată, suntem mari consumatori de icre negre pe care ni le trimite cu regularitate de la Moscova sora lui Andrei.

- Călătoriţi des? Unde?
- Călătorim destul de des în Europa şi Emiratele Arabe Unite.

- Aţi lucra peste hotare?
- Eu? Nu, niciodată. Doamne fereşte...

- Ce faceţi când sunteţi supărată?
- Andrei, ce fac când sunt supărată?! (Aici, atenţie, intervine Andrei Porubin): „Marele atu al soţiei mele este că nu se supără, nu este susceptibilă în general şi nici nu poartă pică cuiva”. Dar, recunosc, mă deranjează când soţul meu întârzie, este marele lui neajuns. Iisus ne-a poruncit ca pe zi să iertăm celor ce ne-au greşit de 777 de ori câte 777.

- Ce aţi dorit să fiţi când eraţi copil?
- Oceanograf, meserie care mi s-a părut imposibil de însuşit atunci când m-am făcut mare.

- Care este lucrul pe care nimeni nu trebuie să-l uite în această viaţă?
- Să ştim să ne cerem iertare.  

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 19 Februarie 2019, ora: 17:20

 Producătorul din Turcia al autobuzelor expuse în Piața Marii Adunări Naționale de la Chișinău, care au stârnit controverse în ultimele zile, susține că acestea sunt noi și nu au fost utilizate anterior în niciun fel.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2019, ora: 17:18

Ultimii trei ani au adus mai multă linişte în politica moldovenească, după ce Guvernul condus de Pavel Filip a fost învestit într-un context foarte complicat. De această părere este europarlamentarul român Andi Cristea, într-un comentariu publicat de portalul...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2019, ora: 16:48

Ucrainenii sunt o sursă de inspiraţie pentru Europa, susţine preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, aflat în vizită oficială în Ucraina, cu ocazia comemorării victimelor evenimentelor din Piaţa Independenţei din Kiev (Maidan Nezaliojnosti), în 2014, informează...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2019, ora: 16:46

Fiscul din Estonia a ordonat închiderea filialei Danske Bank care a SPĂLAT MASIV bani din Rusia

Fiscul din Estonia a ordonat închiderea filialei Danske Bank care a SPĂLAT MASIV bani din Rusia

Inspecția Financiară a Estoniei a emis o ordonanță prin care cere închiderea filialei estoniene a băncii Danske Bank, care se afla în centrul scandalului de spălare a banilor din Rusia.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2019, ora: 16:45

VIDEO. De ce a nins cu zăpadă neagră în regiunea Kuzbass din Rusia

Locuitorii unei regiuni miniere din Siberia au postat pe YouTube imagini de-a dreptul „post-apocaliptice”. Mașini, parcuri și zone de joacă pentru copii au fost acoperite de zăpadă neagră toxică, scrie The Guardian. O adevărată catastrofă ecologică produsă de om, au spus...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2019, ora: 16:42

Țara est-europeană care ar putea fi absorbită de Rusia. „Suntem gata pentru unire”

Președintele statului Belarus a declarat că țara pe care o conduce este gata de unirea cu vechiul său aliat, Rusia, provocând noi îngrijorări în regiune. Dacă acest lucru se va întâmpla, Rusia ar ajunge vecină cu țări precum Polonia sau Lituania.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2019, ora: 16:40

Poveste misterioasă. O operă a lui Brâncuși a fost găsită la 24 de ani de la dispariție

Poveste învăluită în mister la Buzău. O lucrare realizată de Constantin Brâncuşi a reapărut după ce nu s-a ştiut nimic de ea timp de 24 de ani. Celebrul sculptor a creat la început secolului al XX-lea o operă funerară unică şi extrem de valoroasă. Cele două...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2019, ora: 16:38

Discuția lui Candu cu o pensionară: urmează indexarea din aprilie a pensiei și o nouă majorare la sfârșitul anului

Locuitorii raionului Călăraşi cred că guvernarea PDM va continua să implementeze proiecte bune pentru ţară. O doamnă din localitate şi-a exprimat speranţa, într-un dialog scurt cu vicepreşedintele PDm Andrian Candu, că guvernarea va reduce termenul de 15 ani necesari pentru...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2019, ora: 16:37

(video) Năstase înjurat de oamenii din suburbii: „Andrușa, te-am votat, dar tu ne-ai vândut! Rușine!„

În cadrul unei întâlniri cu alegătorii din una din suburbiile circumscripției 33, Andrei Năstase a fost luat la rost de către localnici. Aceștia i-au reproșat liderului Platformei DA că s-ar fi vândut și a dezamăgit prin acțiunile sale. Totodată, alegătorii...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2019, ora: 16:36

Val de aer polar spre România. Meteorologii anunţă viscol şi ger (INFOGRAFIC ÎN TIMP REAL)

Săptămâna a început cu vreme de primăvară, dar se termină cu viscol. Peste câteva zile, trecem de la aproape 20 de grade, la temperaturi cu minus. Se intorc ninsorile încă de vineri. În weekend se instalează gerul. Atât în Bucureşti, cât...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2019, ora: 16:35

VIDEO // Provocare în stil PRO TV – Munteanu sau despre așa-numita presă liberă

Postul de televiziune PRO TV Chişinău, care nu scapă nicio ocazie de a se declara independent şi echidistant, se lasă antrenat lejer în războaiele politice din Moldova, de partea binomului PAS-PPDA. Manipularea este coordonată direct cu un pretins expert independent, invitat...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2019, ora: 16:34

Autoritățile din Constanța și Iași au plătit cu peste 50 000 de euro mai mult pentru un autocar „ISUZU”, exact ca cele expuse în PMAN. Cu cât vinde producătorul un autocar

Procurarea celor 31 de autobuze „ISUZU Cityport” de către Primăria Chișinău a provocat controverse în R. Moldova. Fostul primar al capitalei, Dorin Chirtoacă, susține că autobuzele ar fi la mâna a doua și prețul plătit pentru acestea, sub130 de mii de euro per...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2019, ora: 15:59

ULTIMA ORĂ / Anchetă a Guvernului după ce Dodon și PSRM au creat în Ambasada Moldovei de la Moscova un grup ilegal care avea sarcina să influențeze alegerile

ULTIMA ORĂ / Anchetă a Guvernului după ce Dodon și PSRM au creat în Ambasada Moldovei de la Moscova un grup ilegal care avea sarcina să influențeze alegerile

Partidul Socialiștilor, împreună cu președintele lor neformal, Igor Dodon, au transformat Ambasada R.Moldova la Moscova într-un centru de comandă electorală. Cel puțin asta reiese din rezultatele unui control pe care reprezentanți ai MAEIE îl efectuează în aceste...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2019, ora: 13:35

ACCIDENT GRAV în Capitală. Un taxi s-a răsturnat. Ambulanța, la fața locului (FOTO)

Accident grav pe strada Florilor din sectorul Râșcani al Capitalei. Un taxi s-a răsturnat. Nu se cunoaște dacă cineva este rănit s-au a avut de suferit, dar ambulanța a venit la fața locului. Poliția urmează să investigheze cazul.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2019, ora: 13:21

Locuitorii din Jora de Mijloc se pot bucura de medicamente mai ieftine cu până la 40%

Locuitorii din Jora de Mijloc se pot bucura de medicamente mai ieftine cu până la 40%

Premieră pentru comuna Jora de Mijloc. În localitate a fost deschisă prima farmacie socială într-o localitate rurală. Asta după ce mai bine de cinci ani în urmă a fost închisă farmacia din comună, iar localnicii erau nevoiți să meargă în oraș pentru a...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2019, ora: 13:17

Industria moldovenească, în plină ascensiune

Industria Republicii Moldova a înregistrat o creștere semnificativă, pe parcursul anului trecut. Datele prezentate de Biroul Național de Statistică atestă, în 2018, o majorare a producției cu 3,7 la sută comparativ cu anul precedent. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2019, ora: 11:08

Cifrele nu mint: Partidul Democrat, lider incontestabil în opțiunile electoratului, la toate categoriile

Partidul Democrat din Moldova este lider absolut în opțiunile electoratului, la toate categoriile. Cel puți așa arată datele sondajului realizat de compania americană Lake Research Partners în parteneriat cu IMAS din Moldova.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2019, ora: 10:53

Pavel Fillip: Îmi doresc să contribui la implementarea proiectelor pe care le-am iniţiat împreună cu echipa, indiferent în ce funcţie voi fi

Indiferent de modul în care va arăta Guvernul după alegerile parlamentare din 24 februarie, anul 2019 va fi unjul bun pentru Republica Moldova. Premierul Pavel Filip susţine că viitorul executive va beneficia de bazele ecomice puse de actualul cabinet de Miniştri, dar şi de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2019, ora: 10:29

Prejudiciul anual cauzat Rusiei de sancțiuni și restricții comerciale este de 6,3 miliarde de dolari

Prejudiciul suferit de Rusia din cauza restricțiilor comerciale a fost anul trecut de 6,3 miliarde de dolari, potrivit site-ului Ministerului Dezvoltării Economice din Rusia.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2019, ora: 10:17

Statul a preluat pachetul de acțiuni al lui Platon din Moldindconbank și îl vinde unui investitor european

Statul a preluat pachetul de acțiuni al lui Platon din Moldindconbank și îl vinde unui investitor european

Agenția Proprietății Publice a cumpărat pachetul de acțiuni de aproape 64 la sută ale Moldindconbank, care a aparținut raiderului numărul unu din CSI, Veaceslav Platon. Valoarea tranzacţiei este de peste 760 de milioane de lei. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2019, ora: 10:02

OPINIE /// Avertismentele date de ciclul comerţului global

OPINIE /// Avertismentele date de ciclul comerţului global

Ciclurile comerciale se modifică, la fel și economia globală. Însă acum, încetinirea bruscă a creșterii comerțului global din perioada crizei financiare din 2008-2009, ofensiva protecționismului și distrugerea lanțurilor de aprovizionare globale fac ca totul să fie mult mai...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2019, ora: 10:01

Un nou tip de doctrină de stânga se conturează: socialismul millennial

Un nou tip de doctrină de stânga se conturează: socialismul millennial

După prăbuşirea Uniunii Sovietice în 1991, conflictul ideologic din secolul 20 părea să se fi încheiat: capitalismul câştigase, iar socialismul devenise echivalent al eşecului economic şi al opresiunii politice, scrie The Economist.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2019, ora: 09:31

Popularitatea PDM crește pentru că se concentrează nu doar pe problemele Chișinăului

Partidul Democrat din Moldova este singura formațiune care a înțeles că politica nu se face doar la Chișinău, că marea masă de alegători din Republica Moldova se află în spațiul rural. Din acest motiv, partidul a început toate proiectele dedicate omului din spațul...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2019, ora: 09:30

Trump: Şefii militari din Venezuela au de ales între „amnistie” ori „să piardă totul”

Preşedintele SUA, Donald Trump, a lansat un apel luni şefilor militari din Venezuela să i se alăture opozantului şi preşedinte autoproclamat Juan Guaido şi să lase să intre ajutorul umanitar în ţara lor, în caz contrar riscând să „piardă totul”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2019, ora: 09:19

Producția în masă de avioane rusești MS-21 a fost amânată din cauza sancțiunilor SUA

Producția în masă de avioane rusești MS-21 a fost amânată din cauza sancțiunilor SUA

Lansarea producției în masă de avioane rusești de pasageri MS-21 a fost amânată până la sfârșitul anului 2020 din cauza sancțiunilor SUA, a anunțat șeful companiei de stat ruse ”Rostech”, Serghei Cemezov, potrivit Reuters.

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)