Astăzi 25 Septembrie 2018, Marţi - Ultima actualizare la 24 Septembrie 2018
Abonamente

IT&C 28 August 2017, ora 13:04

Cum micșorezi traficul de date la Facebook și Instagram pe Android (VIDEO)

Marime Font

Traficul de date la Facebook și Instagram poate deveni cu ușurință o problemă când te afli în deplasare. Există însă o soluție simplă la situația neplăcută.

Cu toții avem Facebook și Instagram pe mobil. Acestea aplicații aferente celor mai renumite rețele sociale reprezintă o gaură neagră atât pentru timpul pierdut în fața telefonului, cât și pentru traficul de date generat. Dacă ai parte de un trafic nelimitat de la operatorul tău de telefonie, merită să urmezi pașii detaliați mai jos pentru a-ți face viața mai ușoară și progrămelele menționate mai sus mai sprintene. În definitiv, este foarte frustrant să dai de două ori scroll pe Facebook și să-ți dai seama că trebuie să stai 30 de secunde pentru a vedea pe ecran informațiile apelate.

 Când vorbim despre Facebook, inginerii lui Mark Zuckerberg au creat o versiune lite a îndrăgitei aplicații. Aceasta poate fi instalată din Google Play, are o interfață simplificată și se va mișca semnificativ mai bine pe dispozitive mai lente. În plus, va genera un trafic de date redus datorită interfeței fără prea multe artificii. În mare parte, funcționalitatea Facebook Lite este apropiată de cea a aplicației originale. Există însă câteva diferențe pe care trebuie să le tolerezi dacă vrei ca telefonul să miște mai bine când stai pe Facebook, iar traficul de date generat să fie mai mic.

În ceea ce privește traficul generat de Instagram, de această dată nu vorbim de o aplicație suplimentară ce ar trebui instalată. În schimb, există câțiva parametrii cu care ar fi bine să interacționezi. Aceștia vor facilita încărcarea imaginilor și clipurilor pe care le postezi la o rezoluție mai mică și vor micșora volumul de postări pe care Instagram le descarcă în perspectivă, în speranța că ai putea să faci scroll până la ele.

Citeşte şi: Facebook s-a apucat de hardware: vrea să concureze cu Apple și Amazon
În acest scop, primul pas este să intri pe pagina de profitl de pe Instagram din dreapta jos. Apasă în dreapta sus pe cele trei liniuțe pentru a intra în setări. Fă un tap pe Utilizarea conexiunii de date și Optează pentru Folosește mai puține date. Revino la meniul anterior și, un pic mai jos, fă un tap pe Calitate de încărcare. Bifează Redusă. Modificările ar trebui să intre în vigoare în timp real, iar aplicația ar trebui să nu mai consume atât de mult trafic de internet. 

Sursa: playtech.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 23 Septembrie 2018, ora: 15:40 de Ana Marchitan

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 14 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Vestirea patimilor și a învierii

„Pe când străbăteau Galileea, Iisus le-a spus: Fiul Omului va să fie dat în mâinile oamenilor. Şi-L vor omorî, dar a treia zi va învia. Şi ei s-au întristat foarte!” (Matei 17; 22-23)

() Citeşte tot articolul