Actualitate

Cum previi uscarea pielii din jurul nasului după răceală

Catifelează pielea constant

Nu lăsa ca tegumentul din jurul nasului să se usuce și să se înroșească și abia apoi să folosești o cremă hidratantă. Recomandat este să aplici o astfel de cremă imediat ce boala și-a făcut simțită prezența, pentru a preveni iritarea și uscarea pielii.

Nu folosi șervețele aspre

Folosește șervețele blânde pentru a șterge nasul. Reușești astfel să previi iritarea și uscarea pielii din jurul nasului.

Nu aplica machiaj

În perioada în care ești răcită și îți sufli nasul de mai multe ori pe zi, este mai bine să nu aplici pe față machiaj. Pielea este deja iritată, iar machiajul conține ingrediente care ar putea provoca mai mult rău decât bine.

Hidratarea este esențială

Când te îmbolnăvești, este recomandat să bei foarte multe lichide. Apa este foarte bună pentru organism și pentru piele, plus că va păstra membranele mucoase umede.

Folosește spray-uri mai des

Utilizează un spray care eliberează și combat nasul uscat.

Folosește uleiuri

Există foarte multe uleiuri naturale potrivite pentru combaterea răcelei și gripei. Alege un ulei care conține vitamina E. Acesta vindecă și hidratează pielea.

Aplică o cârpă umedă

Știi că cearcănele pot fi estompate prin aplicarea feliilor de castravete, nu-i așa? Vei face exact același lucru, doar că la nas. Aplică o cârpă umedă pe față – acest remediu va ameliora orice durere și iritație din jurul nasului, în timp ce hidratează pielea, scrie rtv.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *