Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 13:43
Abonamente
 
 
 

Actualitate 31 Iulie 2018, ora 14:04

Cum răspunde poliția la acuzațiile că ar fi răpit un fost ministru de interne

Marime Font

Ministerul de Interne de la Chișinău ar fi participat tacit la răpirea fostului așa-zis ministru de interne de la Tiraspol, Ghenadie Cuzmiciov. Despre aceasta au anunțat astăzi într-o conferință de presă un martor al incidentului, dar și avocatul lui Cuzmiciov.

Ei consideră că incidentul nu ar fi avut loc fără acordul conducerii MAI. Într-o conferință de presă, și reprezentanții asociației Promo-LEX s-au arătat îngrijorați de practicile de răpire și transmitere a persoanelor către structurile regimului din Tiraspol. „Toate aceste cazuri demonstrează că nimeni în Republica Moldova nu este în siguranță. Securitatea persoanei nu este demonstrată și oricine poate deveni victimă a unui asemenea abuz din partea autorităților(...) Lipsa reacției după atâtea zile, cred că totuși demonstrează că autoritățile au fot implicate. Nu putem afirma cu siguranță, însă toate indiciile arată că autoritățile au participat și este o problemă. Ei trebuie să apară cu o reacție”, a declarat expertul.

Ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției, Mariana Bețivu, a declarat că IGP a inițiat o anchetă internă pentru a stabili acțiunile polițiștilor. Ea a menționat că toate materialele pe acest caz au fost transmise Procuraturii generale.Solicitați de noi, reprezentanți ai Ministerului de Interne nu au răspuns la telefon pentru a comenta acuzațiile. În același timp, ofițerul de presă al MAI, Alina Zbancă, a declarat pentru mass media locale că poliția a intervenit și va face claritate în acest caz.

„Nu putem să comentăm acuzațiile, fiindcă sunt doar niște declarații”, a adăugat Alina Zbancă.

Fostul așa-numit ministru de interne de la Tiraspol și cel care a condus serviciul vamal, Ghenadi Kuzmicev, a fost adus vineri în regiunea transnistreană și se află într-o închisoare din Tiraspol, anunță presa locală care citează informații oficiale.

Acesta este acuzat de organizarea unei scheme de contrabandă și de mită de milioane de dolari în perioada când a condus serviciul vamal.

Sursa: radiochisinau.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md