Frumusețe

Cum să ai grijă de pielea uscată în zilele reci

Când este expusă aerului uscat şi temperaturilor extreme, pielea se deshidratează parcă şi mai mult. Pentru a avea o piele moale şi catifelată, nu trebuie să dai banii pe creme extrem de scumpe, nu trebuie să mergi la SPA-uri şi nu este nevoie nici să apelezi la fel de fel de tratamente dermato-cosmetice. Poţi avea grijă de tine destul de simplu, acasă, cu doar câteva trucuri. Când pielea se usucă tot mai mult, este timpul să reevaluezi modul de îngrijire şi starea ta de sănătate generală. 

SĂPUNUL IDEAL

Modul în care speli pielea este vital pentru textura şi hidratarea ei. Foloseşte doar săpun şi gel de duş hidratante, cu ingrediente speciale pentru pielea uscată. Renunţă la frecarea puternică a pielii cu mâna, cu lufa sau cu prosopul, astfel se va usca mai puțin.

TEMPERATURA POTRIVITĂ LA BAIE SAU DUŞ

Apa fierbinte usucă pielea. Dacă eşti adepta băilor fierbinţi şi prelungite, trebuie să ştii că un astfel de tratament îţi deshidratează pielea la fel de mult ca soarele la plajă. Chiar dacă faci duş sau baie cu apă caldă, încearcă să limitezi expunerea prelungită a pielii la apă.

CREMA PERFECTĂ

Cremele sunt eficiente doar dacă au ingredientele potrivite. Cele care au în conţinutul lor acid hialuronic ajută pielea să reţină mai repede umezeala putând preveni, astfel, uscarea excesivă. Glicerina este un ingredient la fel de important pentru pielea uscată care se irită destul de repede. Crema ideală are în compoziţia sa şi alte uleiuri extrem de importante care ajută hidratarea. O cremă completă trebuie să conţină ulei de jojoba, unt de shea, dar şi alte uleiuri minerale.

CREMA HIDRATANTĂ

După baie, foloseşte prosoape cât mai moi pentru a te usca. Încearcă să nu ştergi complet pielea şi nu o freca energic. Cremele hidratante au efect extrem de bun atunci când sunt aplicate pe pielea umedă. Dacă vrei o cremă de corp care îţi conferă o hidratare puternică, trebuie să foloseşti una care conţine acid lactic. Folosirea cosmeticelor care protejează pielea de razele soarelui este necesară chiar şi iarna. Protejarea pielii de frig sau de vânt este însă prioritatea majoră în sezonul rece pentru pielea foarte uscată.

AI GRIJĂ LA VICII

Consumul în exces de cafea sau băuturi alcoolice, diuretice puternice, contribuie la deshidratarea întregului organism, iar efectele se văd cel mai mult pe piele. Fumatul te poate deshidrata la fel de mult.

PONTURI

Alege ca mănușile și hainele care vin în contact direct cu pielea să fie din materiale moi, delicate. Acestea o protejează, chiar dacă sunt sintetice, în timp ce lâna sau pielea naturală pot contribui la uscarea pielii prin frecare.

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *