Tendințe

Cum să alegi lampadarul şi veioza perfecte?

În cazul în care intenţionezi să o foloseşti pentru citit sau scris, trebuie să ţii seama de mărimea ei, de intensitatea luminii şi de locul unde o vei aşeza.

Înălţimea ideală? Indiferent unde vei amplasa lampa (pe o măsuţă, noptieră sau direct pe jos), marginea inferioară a umbrei făcută de abajur trebuie să vină în dreptul urechii tale. Altfel rişti ca lumina să-ţi bată în ochi, în loc să fie concentrată pe carte! Proporţiile lămpii trebuie să fie în armonie cu locul pentru care ai destinat-o – nici mult mai mare decât măsuţa sau noptiera, nici prea mică.

Verifică-i greutatea! Ridică lampa, pentru a vedea cât de grea este baza. O lampă sau o veioză cu o bază uşoară se pot răsturna, aşa că evită să o aşezi în zonele de trecere sau în cele în care au acces copiii.

Transparentă sau opacă? Dacă vei folosi lampa doar pentru a da accente de lumină interiorului, atunci abajurul poate fi realizat dintr-un material opac, care lasă să treacă puţină lumină. În schimb, dacă o vei folosi pentru citit, ai grijă ca materialele folosite să nu împiedice lumina să treacă şi să o lase să fie distribuită corect.

Câte? O lege nescrisă spune că lămpile arată cel mai bine în număr impar. Astfel, într-un living poţi folosi două lămpi de masă şi una de podea, pentru a avea rezultatul optim.

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *