Sănătate

Cum să eviţi oboseala în sezonul rece

Pentru a observa bucuriile mărunte ale vieţii, ai nevoie de câteva vitamine, minerale şi… soare. Mişcarea nu este nici ea de neglijat, iar odihna trebuie să fie prioritară. Pentru a evita în această iarnă oboseala cronică, iată care sunt remediile:

SOARELE

Soarele este sursa de energie vitală! Absenţa razelor solare induce o senzaţie de oboseală, printr-un întreg mecanism hormonal. Soarele este sursa de vitamina D, care nu se poate sintetiza în absenţa luminii naturale. Un aport crescut de magneziu, fie că acesta provine din suplimentele din farmacii sau din alimentele bogate în magneziu – cacao, migdale, alune, nuci, pâine integrală, prune, banane, pătrunjel verde – este necesar şi are un efect tonic! Expune-te când poți la soare. Uneori sunt necesare măcar câteva minute pentru producţia de melatonină, stimulată de razele solare, pentru ca tu să eviţi oboseala în sezonul rece. Melatonina controlează ritmul biologic, contribuie la combaterea depresiei!

PORTOCALELE

Sucul proaspăt de portocale este bogat în vitamina C. Consumă cât mai multe portocale iarna, dar şi alte citrice. Abuzează de portocale şi de sucul lor proaspăt, dar înainte ca oboseala cronică să se instaleze. Două portocale pe zi sunt suficiente pentru ca tu să previi senzaţia de oboseală.

SUPLIMENTELE DE VITAMINE

Aportul de vitamine din fructe, toamna şi iarna, de cele mai multe ori nu este suficient. Necesarul de vitamine al organismului este mult mai mare în sezonul rece comparativ cu zilele caniculare. Soluția ar fi ca tu să realizezi acest lucru, să îl accepţi şi să dai fuga la o farmacie pentru a cumpăra suplimentele necesare. Nu trebuie să îţi fie teamă că vei pune 1-2 kg datorită vitaminelor. Înainte de a lua vitamine, este foarte important să ceri sfatul unui farmacist sau al medicului de familie, care, în funcţie de carenţele pe care le ai, poate să aleagă combinația optimă, dar şi doza zilnică.

MIŞCAREA

Mișcarea este calea cea mai bună prin care tonusul organismului este menţinut la nivel înalt, totodată fiind și soluţia cea mai eficientă pentru oxigenarea ţesuturilor.

Timpul Suplimentul Femeia
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *