Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 17:57
Abonamente

Culinar.md 27 Septembrie 2016, ora 07:43

Cum să faci lapte de migdale acasă

Marime Font

Laptele de migdale are numeroase beneficii pentru sănătate. Este bogat în calciu şi vitamine şi, spre deosebire de laptele de vacă sau de capra, nu e musai să îl ţii în frigider. 

Laptele de migdale este recomandat diabeticilor pentru că acest tip de lapte nu le creşte glicemia. 250 de mililitri de lapte de migdale conţin numai 8 grame de carbohidraţi, dintre care 7 sunt zahăr. Conform studiilor recente, laptele de migdale protejează inima de infarct şi previne boală Alzheimer.

Aşadar, dacă ai intoleranţă la laptele de vacă, îţi recomandăm această reţeta:Cum să faci lapte de migdale acasă
Ai nevoie de:

– o cană de migdale crude;
– 3 ceşti de apă potabilă.

Cum se prepară:

1. Laptele de migdale se obţine uşor cu ajutorul unui blender. Înainte să bagi migdalele în blender, ţine-le în apă o noapte întreagă pentru a fi moi.

2. Pune migdalele înmuiate în blender, iar dacă sunt imposibil de stors, macină-le.

3. Amestecă migdalele cu apă şi ţine laptele la frigider timp de 24 de ore pentru a se închega mai bine. După o zi de stat la rece, poţi ţine laptele la temperatura normală a casei, căci nu mai este obligatoriu să fie la rece. Termenul de valabilitate al laptelui este de 5 zile, deci îl poţi consumă liniştită într-o săptămâna.

250 de mililitri de lapte de migdale conţine 50% din doză recomandată de vitamina E, un nutrient important datorită puterilor sale antioxidante. Vitamina E este introdusă în produsele de îngrijire a pielii datorită efectelor sale benefice. Vitamina E este un regulator ce îmbunătăţeşte sănătatea epidermei. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md