Culinar.md

Cum să faci lapte de migdale acasă

Laptele de migdale este recomandat diabeticilor pentru că acest tip de lapte nu le creşte glicemia. 250 de mililitri de lapte de migdale conţin numai 8 grame de carbohidraţi, dintre care 7 sunt zahăr. Conform studiilor recente, laptele de migdale protejează inima de infarct şi previne boală Alzheimer.

Aşadar, dacă ai intoleranţă la laptele de vacă, îţi recomandăm această reţeta:

Cum să faci lapte de migdale acasă
Ai nevoie de:

– o cană de migdale crude;
– 3 ceşti de apă potabilă.

Cum se prepară:

1. Laptele de migdale se obţine uşor cu ajutorul unui blender. Înainte să bagi migdalele în blender, ţine-le în apă o noapte întreagă pentru a fi moi.

2. Pune migdalele înmuiate în blender, iar dacă sunt imposibil de stors, macină-le.

3. Amestecă migdalele cu apă şi ţine laptele la frigider timp de 24 de ore pentru a se închega mai bine. După o zi de stat la rece, poţi ţine laptele la temperatura normală a casei, căci nu mai este obligatoriu să fie la rece. Termenul de valabilitate al laptelui este de 5 zile, deci îl poţi consumă liniştită într-o săptămâna.

250 de mililitri de lapte de migdale conţine 50% din doză recomandată de vitamina E, un nutrient important datorită puterilor sale antioxidante. Vitamina E este introdusă în produsele de îngrijire a pielii datorită efectelor sale benefice. Vitamina E este un regulator ce îmbunătăţeşte sănătatea epidermei. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *