Frumusețe

Cum să fii impecabilă de sărbători!

Chiar dacă această perioadă se anunţă a fi una extrem de aglomerată, deoarece începe goana după cadouri, dar şi pentru că gospodinele trebuie să facă curăţenie şi, în acelaşi timp, să se ocupe de cumpărăturile necesare pentru meniurile de sărbătoare, toate femeile vor să arate bine. Acest lucru presupune ca tenul să fie impecabil, manichiura – perfectă, părul – coafat şi reinventat. Cum femeile nu prea fac niciun rabat atunci când vine vorba de frumuseţe, ar fi bine să încercaţi să prioritizaţi frumuseţea. Luaţi din timp tot felul de măsuri pentru a nu fi nevoite ca în perioada sărbătorilor să fiţi dezamăgite. Dacă vrei să ai un ten frumos de sărbători, este momentul să începi pregătirile.

Hidratare vs. deshidratare
Iarna, cea mai mare problemă a tenului este deshidratarea. Din cauza temperaturilor scăzute, pielea se usucă şi astfel apare senzaţia de usturime. De aceea, este important să se utilizeze creme hidratante cu consistenţă grasă, preferabil pe bază de ulei. Inevitabil acestea formează un strat protector care va reţine apa în piele şi astfel împiedică deshidratarea tenului. Cum hidratarea trebuie să vină şi din interior, încearcă ceaiurile. Fie că alegi unul verde, negru sau banalul ceai de muşeţel, tenul tău îţi va mulţumi. Important este să bei zilnic cât mai multe lichide.

Măştile hrănitoare
Dacă vrei ca tenul tău să fie impecabil şi radiant, nu trebuie să treacă nicio săptămână fără să-ţi aplici cel puţin o mască hrănitoare. Cel mai bine este să ţi le prepari tu singură, în casă, din ingrediente naturale (miere de albine, uleiuri naturale). Dar dacă nu ai timp, poţi să îţi cumperi din comerţ, dar trebuie să fii atentă ca acestea să conţină vitaminele A, C şi E. Cu ajutorul lor îţi vei hrăni tenul, îi vei reda vitalitatea şi strălucirea mult dorită.

Balsamul de buze
Foarte afectate în perioada rece sunt buzele. Ele sunt la fel de expuse ca şi tenul, însă mai mereu neglijate. Nu uita să nu ieşi din casă fără un strat de balsam hidratant care să le apere de frigul iernii. Buzele au nevoie de mai multă hidratare, mai ales că sunt lipsite de glandele sebacee şi sunt mai uscate decât restul pielii. Pe lângă produsele speciale, poţi opta şi pentru tratamentele naturiste care şi-au dovedit eficienţa de-a lungul timpului pentru milioane de femei. Dintre acestea, mierea este, probabil, cel mai dulce şi eficient tratament de înfrumuseţare. Constituie soluţia ideală pentru buzele uscate şi crăpate, datorită proprietăţilor hidratante şi vindecătoare. Aplică puţină miere de albine pe buze în fiecare seară!

Gomajul

Trecerea de la frigul de afară la căldura din casă sau din birou nu face altceva decât să usuce şi mai tare tenul. Astfel, numărul de celule moarte de la suprafaţa pielii se înmulţeşte considerabil. Aşa că, nu uita de exfolierea săptămânală care te va ajuta să elimini toate celulele moarte. Poţi să mergi chiar şi la câteva şedinţe de microdermoabraziune. Cu ajutorul lor vei scăpa de petele de pe faţă, de ridurile fine sau de acnee pentru a fi perfectă de sărbători.

Timpul Suplimentul Femeia
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *