Frumusețe

Cum să fii o graviduţă frumoasă

Una dintre cele mai dese probleme cu care se confruntă graviduţele este de natură dermatologică. Femeia însărcinată se poate confrunta cu o serie de dermatite specifice acestei perioade.

Pigmentarea pielii

Cele mai multe femei trebuie să se familiarizeze cu hiperpigmentarea pielii. Petele maronii pot apărea pe obraz sau pe nas, de exemplu. Pentru îndepărtarea acestora se pot face diverse tratamente precum microdermabraziunea, peelingul chimic sau terapia cu laser. Nu începe niciun tratament fără a consulta în prealabil un specialist dermatolog. Doar acesta poate stabili ce tip de tratament ţi se potriveşte cel mai bine!

Celulita

Pentru a avea o piele îngrijită şi catifelată, nu uita să te hidratezi foarte bine pe tot parcursul sarcinii. Vergeturile şi celulita creează mereu probleme graviduţelor. Pentru a mai atenua aspectul creat de acestea pe piele, nu trebuie decât să foloseşti cremele cosmetice potrivite. Ele au fost create special pentru a preîntâmpina aceste probleme. Dacă vrei ca pielea ta să nu sufere pe perioada sarcinii, poţi să îşi faci zilnic masaj cu ulei de măsline. Acesta are un puternic efect hidratant.

Nu uita de mişcare

Chiar dacă ţi se va părea greu, deoarece forma corpului tău se modifică, nu trebuie să renunţi la mişcare. Nu încerca să continui să apelezi la tratamentele corporale efectuate în saloane. După luna a treia de sarcină acestea sunt interzise. Aspectul pielii poate reveni la starea de dinaintea naşterii, dar asta depinde de foarte mulţi factori. Este foarte importantă vârsta pe care o ai în momentul în care te hotărăşti să aduci pe lume un copil. Este ştiut faptul că un organism tânăr se reface mult mai repede decât unul trecut de prima tinereţe. Recuperarea aspectului pielii şi a corpului în general poate fi un proces foarte lent în anumite situaţii. Dar dacă îți dorești cu adevărat, vei reuși să obții rezultatele pe care ți le dorești! O alimentaţie corespunzătoare, mişcarea atât de necesară şi gândirea pozitivă te vor ajuta să redevii, treptat, aşa cum ai fost înainte de a rămâne însărcinată.

Timpul Suplimentul Femeia
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *