Cum să ții herpesul sub control cu remedii naturale

publicat în Actualitate pe 21 Octombrie 2019, 12:24

Herpesul se poate activa oricand odata de a intrat in organismul virusul care il produce. El ramane in stare “latenta” in celulele nervoase, pana cand ceva (stres, oboseala, expunere la soare etc.) il “trezeste.

Cercetatorii au descoperit ca unele alimente contribuie la activarea virusului herpetic, in timp ce altele il ihiba. Iata care sunt acelea, potrivit specialistilor Positivemed.com.

Lactate si peste
Alimentele care contin arginina par a “hrani” virusul herpetic. Insa cele care contin lizina, pot bloca actiunea argininei. Astfel, pastrand un echilibru intre alimentele cu arginina si cele cu lizina, te poate ajuta sa tii sub control herpesul.

Usturoi
Bogat in antioxidanti, usturoiul are un rol important in sistemul imunitar. De asemenea, usturoiul are proprietati antivirale, ceea ce-l face un aliat de nadejde in lupta impotriva virusului herpetic.

Iaurtul natural cu culturi active
Acest tip de iaurt contine bacterii benefice organismului si stimuleaza sistemul imunitar, facandu-l astfel mai putin vulnerabil la virusul herpetic.

Lemn dulce
Lemnul dulce trebuie sa fie natural, achizitionat din magazine specializate. Taie lemnul dulce fasiute si asaza-le pe rana produsa de herpes. Substantele din lemnul dulce vor actiona pentru reducerea durerii, dar vor contribui si la grabirea vindecarii.

https://sfatulparintilor.ro/f