Statul în casă poate avea anumite efecte negative asupra organismului, în special asupra creierului care, la fel ca un mușchi, trebuie antrenat pentru funcționa la capacitate maximă. Cu alte cuvinte, a sta în casă o perioadă îndelungată de timp poate conduce la apariția sedentarismului și, automat, la încetinirea organismului odată cu reducerea drastică a activităților.
Potrivit specialiștilor din domeniul medical, sedentarismul sau comportamentul sedentar este caracterizat de activitățile care necesită consumul unui nivel minim de energie, similar cu cel necesar în momentul în care te odihnești. Și nu doar că este cauza majoră a obezității și a altor afecțiuni, ci lenevește și creierul. În aceste condiții nu tocmai plăcute, indicat ar fi să îți menții pe cât posibil creierul activ cât timp stai în casă. Cum poți face asta? Foarte simplu: realizând zilnic anumite activități. Citește în continuare pentru a afla care sunt activitățile care ajută la menținerea unui creier activ, dar și care sunt beneficiile acestora la nivelul întregului organism.
Un prim lucru pe care îl poți face pentru a-ți menține creierul activ cât stai în casă este să te joci jocuri menite să ți-l antreneze. Cu alte cuvinte, îți poți antrena creierul foarte bine în timp ce te relaxezi. Așadar, îți sugerăm să joci acele jocuri care te provoacă să găsești, spre exemplu, diferențele sau cele de memorie. Ori cele care te țin atent pentru o perioadă mai îndelungată de timp și care îți și oferă la schimb ceva. Spre exemplu, la această pagină unde poți juca păcănele online gratis. Vei găsi sute de jocuri de casino care, cu siguranță, îți vor băga creierul în cantonament și ți-l vor ține activ mult timp de acum încolo. Totul este să vrei, desigur, acest lucru. Iar statul acasă este o oportunitate foarte bună de a încerca, de a experimenta, de a testa, de a învăța și, de ce nu, de a te dezvolta.
În acest sens, îți propunem să lași televizorul de-o parte și să începi să înveți ceva nou în fiecare zi. O poți face citind tot felul de cărți sau pur și simplu folosind site-uri precum Wikipedia sau Google pentru asta. Poți căuta informații despre un cuvânt, un concept, o firmă, o țară, un eveniment… exemple sunt cu duiumul. Tot ce vrei găsești în cărți. Sau dacă nu, Internetul îți este unul dintre cei mai bun prieteni academicieni pe care îi cunoști. În acest fel, nu doar că îți antrenezi creierul, ci îl și alimentezi cu informații și îl menții activ pe toată durata de stat în casă.
Completând ceea ce am spus la început despre creier, acesta se aseamănă cu o mașină din acest punct de vedere. Dacă nu o alimentezi, nu merge. Dar ai grijă și cu ce o alimentezi pentru ca rezultatul va fi cu totul diferit în funcție de ce bagi în el.
Iar după ce o vei știi sau le vei știi, în funcție de câte limbi străine dorești să înveți, vei realiza imediat că vei avea impresia că poți trece peste orice, că vei reuși de fiecare dată când îți propui ceva, că totul ți se va părea ușor. Cu alte cuvinte, vei vedea viața cu alți ochi din acel punct. Și, desigur, învățarea mai multor limbi străine te va ajuta extrem de mult și atunci când dorești să călătorești pentru că vei avea posibilitatea de a explora zone ale globului în care mulți nu au acces din cauza graniței lingvistice.
|
În majoritatea cazurilor, atunci când femeile îşi propun să slăbească, încep să apară şi rezultatele. Totuşi, când luăm o astfel de decizie, trebuie să stabilim anumite obiective, dar şi să ţinem cont de anumite realităţi.
( ) Citeşte tot articolulAm arătat în numărul precedent că româna, la fel ca celelalte limbi romanice, a moștenit din latină aproximativ 2000 de cuvinte-bază. Dacă ținem seama de felul cum s-au transmis aceste cuvinte diverselor limbi romanice, constatăm că aproximativ 500, adică o pătrime, au...
( ) Citeşte tot articolulA fost reținut pentru „dezmembrarea teritorială intenţionată a R. Moldova”, însă o lună mai târziu a fost eliberat, iar cele peste 30 de volume din dosarul penal intentat pe numele său și-au pierdut urma. Chiar și așa, spun cei care l-au arestat și l-au anchetat...
( ) Citeşte tot articolulLiderul grupului parlamentar Pro-Moldova, Andrian Candu, a dezvăluit în studioul Jurnal TV că Igor Dodon a fost cel care în 2005 i-a făcut cunoștință cu Vladimir Plahotniuc.
( ) Citeşte tot articolulLiderul socialiștilor Igor Dodon, care deține o colecție de accesorii de sute de mii de lei, de curând a fost observat că poartă un nou ceas de mână, estimat la aproximativ 1 500 de euro.
( ) Citeşte tot articolulOdată cu intrarea lui Marte în Gemeni, până spre sfârşitul lunii aprilie vom avea ocazii multiple să exersăm acţiunile inteligente, să ne punem în mişcare isteţimea, perspicacitatea şi curiozitatea.
( ) Citeşte tot articolulSfantul Conon a trait pe vremea Sfintilor Apostoli. S-a nascut in Isauria. Cei de aici au primit credinta in Hristos de la Sfantul Apostol Pavel. Parintii sai, Nestor si Nadia, l-au casatorit fara voia sa. Inainte de a se casatori, i s-a aratat Sfantul Arhanghel Mihail, in chip de barbat...
( ) Citeşte tot articolulUnele produse nocive de oxidare parţială a hranei cu scop energetic sunt radicalii liberi, echivalenţii smogului în organism. Radicalii liberi generaţi în interiorul organismului dăunează la fel ca şi cei declanşaţi de mediul poluat membranei celulare.
( ) Citeşte tot articolulZece persoane au murit, iar altele au fost rănite în urma prăbuşirii unui elicopter militar în estul Turciei, anunţă Ministerul Apărării de la Ankara, conform cotidianului Hurriyet, citat de Mediafax.
( ) Citeşte tot articolulCeaiul verde este recomandat în curele de slăbire, însă pe lângă rolul sau dietetic, această licoare previne o serie de alte afecţiuni sau ameliorează dureri nebănuite. Îţi spunem câteva lucruri pe care experţii în medicină naturistă nu ţi le-au...
( ) Citeşte tot articolulPrimele doze de vaccin Pfizer ar urma să ajungă în Republica Moldova în a doua jumătate a lunii martie, prin programul Covax al ONU, a anunţat preşedinta Maia Sandu, după o discuţie cu directorul regional al acestei companii, Sinan Atlig, transmite Agerpres.ro.
( ) Citeşte tot articolulFiecare al doilea fumător care încearcă să renunțe la țigări se întoarce la vechiul obicei după o săptămână sau chiar mai puțin. Cel mai des fumătorii susțin că nu pot renunța la acest viciu din cauza lipsei de voință. Potrivit The Sun, 52 procente susțin că...
( ) Citeşte tot articolul