Frumusețe

Cum să întâmpini căldura uşor bronzată

Hainele mai lejere, fustele, rochiţele, bluziţele asortate şi ochelarii de soare nu trebuie să lipsească în aceste zile frumoase. Tot nelipsit în această primăvară ar trebui să fie şi un bronz uşor. Cum încă nu se poate sta la plajă, poţi recurge la mici trucuri pentru ca pielea ta să devină un pic mai colorată. În cazul în care nu vrei să îţi asumi riscurile expunerii la solar, diversele soluţii bronzante şi autobronzante îţi pot veni în ajutor. Nu trebuie decât să le cumperi şi să îţi pregăteşti corpul pentru o mică schimbare.
Indiferent de soluţia autobronzantă aleasă, pentru a obţine un bronz uniform şi rezistent, este necesar să urmezi doi paşi vitali. Dacă nu faci aceste lucruri, rişti să ai un bronz neuniform.

Exfolierea
Autobronzantele acţionează prin colorarea stratului exterior al pielii. După cum bine ştii, la suprafaţa pielii se află destul de multe celule moarte. În cazul în care acestea nu vor fi îndepărtate prin exfoliere, produsul va colora aceste celule, care apoi vor fi îndepărtate foarte uşor în timpul duşului sau chiar la simpla atingere a hainelor. Acest lucru înseamnă că bronzul obţinut nu va fi de durată, iar riscul ca pielea să rămână pătată este destul de mare.

Hidratarea
După exfoliere, foloseşte o cremă sau o loţiune uşor hidratantă, nu foarte grasă, pe care să o masezi bine pe tot corpul. Acum pielea ta va fi pregătită pentru a primi stratul de bronz. Aplică produsul autobronzant numai după ce crema hidratantă a fost în totalitate absorbită de piele, după aproximativ 10 minute.

Cum alegi produsul destinat autobronzării
Nu trebuie să îţi fie teamă să foloseşti creme autobronzante sau altfel de soluţii destinate acestui scop. Aceste produse au fost mult îmbunătăţite. Gama este extrem de variată şi cuprinde de la loţiuni care te ajută să capeţi treptat bronzul pe care îl doreşti, până la geluri, spume sau spray-uri care ajută la o bronzare rapidă. În funcţie de preferinţele tale, poţi opta pentru hidratare, uscare rapidă sau absorbţie maximă.

Dacă îţi doreşti un bronz discret, pe care să îl capeţi treptat, alege loţiunile de corp ce conţin o cantitate mică de soluţie bronzantă. Astfel de produse sunt potrivite celor care doresc să îşi întreţină bronzul sau vor o uşoară colorare. Avantajul este că pielea are un aspect foarte natural, iar efectele sunt vizibile în câteva zile. Este o alegere bună pentru persoanele care au pielea uscată, fiind mai mult o cremă hidratantă.

Cremele şi loţiunile sunt printre cele mai utilizate produse autobronzante. Sunt foarte hidratante şi uşor de aplicat. Un dezavantaj este acela că dozarea cantităţii optime poate fi o problemă, motiv pentru care poţi aplica o cantitate mai mare în unele zone şi mai mică în altele. Astfel vei obţine tonalităţi diferite de bronz.

Loţiunile, gelurile şi spumele intră foarte uşor în piele. Timpul de aşteptare după aplicare este redus, iar pielea rămâne în totalitate uscată.
Spray-urile autobronzante sunt perfecte pentru zonele mai greu accesibile. Pulverizatorul te ajută să distribui produsul uniform şi în cantităţi reduse. Nici acest produs nu este unul care să favorizeze hidratarea, deci se va usca rapid şi va intra extrem de repede în piele. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *