Frumusețe

Cum să îţi îngrijeşti părul ondulat

Acest gen de păr este puţin uscat, este aspru şi greu de pieptănat. Femeile care au bucle, dar şi cele care au părul puţin ondulat, nu se pot bucura că au prilejul să îşi schimbe coafura extraordinar de des. Buclele au o personalitate proprie, iar temperarea acestui gen de păr se face cu dificultate! Pentru a ţine părul creţ sub control trebuie să îi acorzi o atenţie deosebită.

Nu spăla părul des

Părul creţ se spală la cinci-șase zile. Nu fă greşeala să speli părul în fiecare zi, pentru că nu faci decât să îl usuci şi mai mult. Trebuie să foloseşti produse speciale pentru părul ondulat, şampoane şi balsam care au în compoziţie silicon. Poţi să foloseşti balsam hidratant, pentru ca părul să nu aibă un aspect uscat. Foarte important este şi felul în care îţi usuci părul. Cel mai bine este să-l laşi să se usuce singur. Dacă nu poţi, încearcă să stai cu părul cât mai mult învelit în prosop şi să foloseşti un foen cu difuzor. Părul creţ şi uscat nu trebuie pieptănat şi periat între spălări. Dacă vrei să îl revigorezi, sau dacă se încurcă, foloseşte-ţi degetele sau un pieptene cu dinţii mari şi rari, din lemn, special pentru bucle. Dacă îl perii, nu faci altceva decât să-l întinzi şi să rupi firele de păr.

Foloseşte măşti

Atunci când părul tău creţ este greu de pieptănat, ai nevoie de o mască specială. Pentru o asemenea mască ai nevoie de un gălbenuş de ou, 150 ml ulei de măsline şi o linguriţă de zeamă de lămâie. Amestecă toate ingredientele până când se formează o maioneză. Aplic-o pe părul uscat şi lasă să acţioneze 30 de minute, apoi spală părul. Masca se poate aplica la două săptămâni.

Des la coafor

Este foarte important să mergi regulat la coafor, deoarece părul ondulat se degradează mai uşor. De aceea, este indicat să tai vârfurile o dată pe lună. Atunci când te tunzi, evită tunsorile cu trepte. Buclele îţi vor scăpa de sub control şi nu le vei mai putea aranja. Şi nu uita că părul va fi întotdeauna mult mai scurt atunci când este uscat decât când este ud. Aşa că ţine cont de acest aspect când alegi o tunsoare.

Styling!

Produsele de styling te pot ajuta. Foloseşte-le atunci când ai părul ud, proaspăt spălat. Ele vor preveni deshidratarea părului şi îţi vor aranja firele rebele. De asemenea, între două spălări poţi folosi creme sau ulei care nu necesită clătire. Acestea îţi vor păstra mai mult timp hidratarea şi volumul părului.

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *