Frumusețe

Cum să prelungeşti frumuseţea tenului tău!

Oricâte creme am folosi, oricât de des am merge la cosmeticiană, oricât de atente am fi la folosirea anumitor produse cosmetice, tenul nostru poate fi afectat de fel de fel de gesturi pe care le facem în mod repetat. Iată ce nu trebuie să faci pentru a păstra sănătatea tenului:

FOLOSEŞTE CĂŞTILE CÂND VORBEŞTI LA TELEFONUL MOBIL

Vorbitul la telefonul mobil a devenit un obicei nelipsit. Orice femeie îşi petrece câteva ore bune pe zi vorbind la telefon, în interes de serviciu sau în interes personal. Cum telefonul mobil este plin de microbi, toţi ajung pe pielea ta. Pentru a nu-ţi încărca tenul, foloseşte căştile când vorbeşti!

NU ABUZA DE EXFOLIERE

Exfolierea în exces face ca tenul tău să producă tot mai mult sebum. Într-adevăr este un procedeu benefic tenului nostru, care ne ajută să scăpăm de celulele moarte. Însă, atunci când recurgi mult prea des la acest procedeu, nu faci decât să produci un dezechilibru al pielii. Un ten gras are nevoie de o exfoliere pe săptămână, în timp ce pentru un ten uscat este necesară o şedinţă de exfoliere la două săptămâni.

NU ÎŢI ATINGE FAŢA

De cele mai multe ori îţi atingi faţa fără să realizezi acest lucru. Gândeşte-te că nu te speli pe mâini mereu sau, mai exact, ori de câte ori deschizi o uşă, apeşi butonul liftului, ţii în mână un coş într-un supermarket, scrii cu un pix care aparţine altei persoane etc. Nici tastatura computerului nu este lipsită de microbi, chiar dacă o foloseşti numai tu. Atingând faţa, după ce ai pus mâna pe aceste obiecte, nu vei face decât să ajuţi microbii să ajungă mai repede pe tenul tău. Încearcă să porţi la tine şerveţele dezinfectante sau măcar şerveţele umede şi un gel dezinfectant. Dacă te vei obişnui să le foloseşti, dar şi dacă vei încerca să îţi pui cât mai puţin mâinile pe faţă, riscul apariţiei acneei sau a alergiilor va fi scăzut.

COSMETICE PROASPETE DOAR PENTRU TENUL TĂU!

Atunci când utilizezi cosmetice neadecvate, tenul tău va avea de suferit. De aceea, ai grijă ce fel de produse cumperi, iar dacă nu ştii sigur ce tip de ten ai, cere ajutorul unui dermatolog sau chiar al consultantelor de la raionul de cosmetice. Pentru a evita să ajungi la dermatolog, ar fi bine să nu îţi împrumuţi produsele cu care te machiezi şi altor persoane. Când cumperi un produs cosmetic, verifică termenul de valabilitate. Obişnuieşte-te ca periodic să verifici termenele de valabilitate ale cosmeticelor de acasă. Ingredientele expirate pot provoca iritații. Mai mult, machiajele vechi sunt pline de bacterii care pot provoca diverse infecţii. Pentru a fi sigură că eşti ferită de bacterii, dezinfectează pensulele de machiaj şi bureţii măcar o dată pe lună. Poţi folosi banalul spirt pentru pensule, iar bureţii pot fi spălaţi cu apă călduţă şi săpun chiar şi o dată la câteva zile. După folosirea acestora mai mult de trei-patru săptămâni, se pot schimba.

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *