Timpul Liber

Cum să reduci costurile cu energia electrică

Încercăm să facem economie pe cât e posibil, însă cât poţi economisi într-o casă în care ai în permanență ceva de gospodărit şi în care copiii tăi se joacă sau îşi fac mereu temele? De aceea, trebuie să ţinem cont şi de câteva sfaturi practice pentru a reuşi să reducem cheltuielile cu energia electrică.

Pentru că nu este de ajuns doar să stingem lumina, v-am pregătit o listă cu sfaturi şi idei utile pentru a reduce costurile cu energia electrică:

1. Înlocuieşte becurile incandescente cu cele fluorescente
Aceste becuri au în avantaj consumul foarte mic, de până la 5-6 ori mai scăzut decât a becurilor incandescente. Dezavantajul acestor becuri fluorescente este că se durează puţin mai mult până ajung la intensitatea maximă.

2. Foloseşte maşina de spălat cu programul de 30 de grade
Nu folosi programele cu temperaturi ridicate dacă nu speli haine pătate sau lucruri care necesită o spălare mai profundă. Dacă obişnuieşti să speli lucrurile pe care le porţi în fiecare zi, foloseşte programul de 30 de grade pentru că o temperatură mai mică înseamnă un consum mai scăzut. Dacă doreşti să dezinfectezi hainele celui mic, adună mai multe până reuşeşti să strângi cantitatea necesară unei maşini.

3. Nu ţine încărcătoarele în priză
Chiar dacă telefonul, tableta sau alte dispozitive nu mai sunt la încărcat, acumulatoarele continuă să consume curent dacă sunt lăsate în priză. De asemenea, nu lăsa în priză foehnul sau aparatele de ras deoarece există pericolul de a face scurtcircuit sau de a se strica.

4. Ai grijă ca din robinet să nu curgă apă
Din robinetul de la baie sau de la bucătărie câteodată mai curg picături de apă. Ai grijă ca şuruburile să fie strânse bine şi să nu pierzi deloc cantităţi de apă.

5. Foloseşte termostat pentru centrală
Pentru a avea grijă ca centrala ta să îţi ofere căldua de care ai nevoie doar atunci când e cazul, foloseşte un termostat pentru aceasta. Te va ajuta să economiseşti energie şi este o investiţie foarte bună pe termen lung.

6. Securizează termic uşile şi geamurile
Pentru a nu scăpa niciun strop de căldură, securizează termic geamurile şi uşile casei tale.

7. Spală vasele imediat după ce le-ai folosit
Ca să nu consumi mai multă apă decât ai nevoie, spală vasele şi recipientele pe care le-ai folosit pentru mâncare imediat după ce ai terminat activitatea. Astfel, murdăria se va duce mult mai repede şi nu va fi nevoie să foloseşti mult mai multă apă.

8. Cumpără doar electrocasnice clasa A, A+ sau A++
Acestea consumă mult mai puţină energie. Investeşte inteligent!

9. Lămpi cu senzor de mişcare
De asemenea, pe lângă lămpile cu senzor de mişcare, nu uita să stingi lumina în camerele în care nu ai treabă. Chiar dacă este pentru o perioadă scurtă de timp, te va ajuta să economiseşti energia.

10. Amplasarea unor panouri fotovoltaice
Chiar dacă vei investi o sumă mai mare la început, amplasarea unor panouri fotovoltaice este o investiţie foarte bună. Energia verde îţi va reduce foarte mult factura de la curent şi tu vei economisi bani.

ideipentrucasa.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *