Sănătate

Cum să trăieşti mai mult

Dacă vrei să trăieşti mult, trebuie să-ţi construieşti propriile reguli, să le adopţi şi să le respecţi cu sfinţenie.

Renunţă la ţigări! Consumul de tutun este cea mai importantă cauză de deces ce poate fi prevenită. Prin renunţarea la fumat, riscul de boli cardiovasculare se înjumătăţeşte după un an, riscul de accident vascular cerebral este la fel ca la un nefumător după un an, riscul de cancer începe să scadă semnificativ după cinci ani, dar scade şi riscul de bronşită cronică,.

Fă mişcare! Potrivit specialiştilor, exerciţiile fizice reduc riscul bolilor de inimă, diabet, cancer şi depresie. Fitnessul sau joggingul sunt utile pentru conservarea masei osoase. Studiile mai arată că activitatea fizică ajută în lupta cu stresul cotidian. Prin practicarea exerciţiilor fizice, în organism se produce endorfina care are efect de calmare şi relaxare.

Bea ceai! Cercetările au arătat că substanţele găsite în ceaiuri protejează inima, controlează concentraţia de colesterol din sânge, reglează nivelul glucozei, întârzie îmbătrânirea la nivel cerebral şi ajută la reducerea greutăţii corporale.

Menţine-te la o greutate sănătoasă. Greutatea corporală influenţează starea de sănătate a întregului organism. Dacă indicele de masă corporală este peste valoarea normală, scade capacitatea de efort fizic şi creşte riscul de boli cardiovasculare
Urmează o alimentaţie sănătoasă. Alimentaţia sănătoasă, echilibrată, diversificată, precum şi evitarea sedentarismului, ajută la prevenirea unor boli.

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *