Sănătate

Cum scăpăm de arsurile solare cu ce avem prin bucătărie

Arsurile produse de razele solare ne pot da bătăi de cap pe parcursul a câteva zile. Cine nu a avut măcar o dată în viaţă astfel de probleme cauzate de o dorinţă nebună de a obţine un bronz arămiu? Cine nu a simţit că pielea devine neîncăpătoare, că arde, că nu poţi purta nimic, deoarece pielea este foarte iritată şi nu suporţi nicio atingere? În cazul în care recunoşti că ai fost, cu bună ştiinţă, victima unei zile însorite, poţi să fii sigură că vei repeta greşeala. Pentru a preveni astfel de situaţii, iată câteva soluţii rapide la care poţi apela pentru a te simţi confortabil, chiar dacă ai uitat să te ridici de pe şezlong.

Cât mai mult rece…

Pentru a scăpa de senzaţia nedorită de arsură, poţi apela cu încredere la ajutorul unor comprese reci sau chiar a băilor reci. Înmoaie un prosop în apă rece, stoarce-l ușor și aplică-l apoi pe pielea arsă de soare pentru a atenua durerea și senzația de fierbințeală.

O baie răcoroasă, îmbogățită cu bicarbonat de sodiu, poate relaxa pielea și grăbi vindecarea pielii arse de soare. Umple cada cu apă la o temperatură cât mai scăzută, dar nu complet rece și adaugă câteva linguri de bicarbonat de sodiu, apoi amestecă.

Baia răcoroasă nu este recomandată pentru mai mult de 15 minute. Dacă petreci mai mult timp în apă, riști să-ți deshidratezi pielea și mai rău. Când ieși din cadă, nu te șterge cu prosopul: lasă-ți pielea să se usuce la aer și nu înlătura pe loc urmele de bicarbonat de sodiu.

Gelul de aloe

Una dintre cele mai bune soluții pentru arsurile provocate de expunerea prelungită la radiațiile ultraviolete este gelul de aloe vera. Cele mai multe produse cosmetice pentru arsuri solare conțin extracte din această plantă, iar dacă ai la îndemână o plantă, poți folosi direct soluția naturală. Aloe vera are efect antiinflamator și antioxidant și reduce în mod semnificativ senzațiile neplăcute la nivelul pielii. Seva stoarsă direct din frunze poate fi aplicată pe piele de până la șase ori pe zi, iar pentru cosmeticele cu aloe urmează instrucțiunile de pe ambalaj.

Mierea

Dacă aplici miere ecologică pe zonele cele mai afectate de radiațiile solare, pielea se va regenera mai repede. Mierea are un efect antibacterian puternic și este folosită de mii de ani pentru tratarea problemelor pielii sau chiar a rănilor superficiale.

Oţetul de mere

O baie în care adaugi 50 ml de oțet de mere poate fi la fel de eficientă. Oțetul este un antiseptic natural și răcorește pielea atunci când se evaporă. Poți folosi și comprese cu oțet diluat cu apă 50%, care îți ajută pielea să-și echilibreze mai repede pH-ul natural și diminuează senzația de fierbințeală asociată arsurilor solare cauzate de lipsa protecției adecvate.

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *