Sănătate

Cum scapi de durerile menstruale

Durerile abdominale sau cele de spate, stările de nervozitate şi de disconfort, senzaţia de balonare sau durerile de sâni sunt doar câteva dintre simptomele care ne dau bătăi de cap în perioadele critice ale lunii. Nimeni nu spune că putem scăpa de aceste mici stări de disconfort, dar putem măcar încerca să facem ceva pentru a le diminua. Soluţia nu este în rafturile din farmacie, ci în alimentele pe care le consumi.

1. Produse lactate slabe

Iaurtul, laptele şi brânza aduc un aport însemnat de calciu şi vitamina D care au rolul de a ameliora durerile menstruale.

2. Mănâncă legume verzi

Ardeiul gras, spanacul, salata, rucola, broccoli, dovleceii sunt o sursă bună de magneziu, care are rolul de a diminua crampele menstruale. Alte surse de magneziu sunt: pâinea neagră, cerealele integrale, cartofii, lintea, mazărea, bananele, ciocolata neagră, fructele oleaginoase (nuci, migdale), orezul integral.

3. Acizii graşi omega-3

Seminţele de dovleac, seminţele de floarea-soarelui, seminţele de susan, seminţele de in sau peştele gras sunt cele mai bune surse de omega-3. Aceşti acizi graşi au rol antiinflamator, calmând durerile menstruale şi reducând senzaţia de greutate resimţită la nivelul sânilor.

4. Avocado şi legume

Datorită conţinutului bogat în vitamina E, avocado, germenii de grâu sau legumele cu frunze verzi au efect benefic asupra glandei mamare, diminuând durerea şi tensiunea din sâni, explică medicul Mihaela Bilic.

5. Ceai de muşeţel

Deoarece are proprietăţi antispastice şi calmante, ceaiul de muşeţel este recomandat în timpul menstruaţiei.

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *