Timpul Local

Cum se fac banii din… gunoi

Tema prezentării, la care studenţii trebuiau să lucreze timp de o oră, era intitulată „Cum să faci bani din gunoi?”. În cursa pentru premiile I, II şi III s-au înscris 16 echipe. Ideile concurenţilor, inovative, originale şi realizabile au fost prezentate juriului compus din Eugen Hristov, Iulia Iabangi, Natalia Donţu şi Alexei Ciobanu.

„Este pentru prima dată când organizăm un asemenea gen de concursuri. Ideea, lansată la universitatea din Massachusetts, are la bază minijocul antreprenorial „Întreprinzătorul de fier”, care le permite studenţilor aplicarea în practică a cunoştinţelor. Sperăm ca acest concurs să devină o tradiţie”, ne-a declarat Angela Solcan, decanul Facultăţii Business şi Administrare.

Cele mai interesante prezentări au fost crearea din deşeuri a căsuţelor pentru câini, bijuteriilor pentru dame, biodieselului ecologic, textilelor. Învingători în această cursă au fost patru grupuri, dintre care două plasate pe locul III – „Lux A” şi „Гермес”, II – „Business Angels”, I – „Number one”. Ideea lui Mihai Bucişcan şi a întregii echipe „Number one” a fost de a crea un parc în miniatură din deşeuri.

Toţi participanţii au fost remuneraţi cu cărţi din domeniul businessului din partea partenerilor prezenţi la competiţie – Organizaţia pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM), Business Consulting Institute (BCI), Compania de Asigurări SIGUR-ASIGUR şi Centrul de Instruire şi Consultaţii în Afaceri (MACIP).

Valentina Barcari,
stagiară la TIMPUL

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *