Culinar.md

Cum se fac cele mai bune jumări de ouă. Secretul pe care puţini îl ştiu

În cazul în care te consideri un profesionist în acest preparat delicios şi perfect pentru weekend, există şi persoane cărora nu le iese atât de bine.

Dacă şi tu crezi că aceste jumări de ouă sunt bune numai dacă le prăjeşti foarte bine, te înşeli. Nu o să mori de salmonella şi nu te vei intoxică dacă le prăjeşti mediu.

În cazul în care vrei să pregăteşti nişte jumări de ou la fel că cele de la restaurant, ia notiţe.

Toţi bucătării profesionişti apelează la smântână acră. Multă lume greşeşte atunci când adaugă lapte în ouă înainte să le pună în tigaie. Smântână cremoasa face omletă mai gustoasă şi îi da volum.

Cum prepari jumări de ouă
De asemenea, îi da o savoare deosebită alături de sare şi de piper.

Se topeşte un cub mic de unt în tigaia incisa. Se amestecă ouăle cu un tel şi toarnă compoziţia în tigaie. În acest timp, se amestecă cu ţelul. Se ia tigaia de pe foc şi se pune peste ouă puţină smântână grasă.

Citeşte şi: Piure de mazăre verde

După aceea, se pune din nou tigaia pe foc şi se mai amestecă timp de 30 de secunde. Se presară sare şi piper şi se mănâncă fierbinte. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *