Actualitate

Cum se face ciorba rădăuţeană

Ingredientele de care ai nevoie pentru ciorbă rădăuţeană
– 600 de grame de carne de pui (cu os);
– o jumătate de ţelină;
– un morcov mare;
– 300 de grame de smântână grasă;
– un ardei gras;
– 3 căţei de usturoi;
– 4 gălbenuşuri;
– un ardei gras;
– o legătură de pătrunjel;
– foi de dafin;
– 3 linguri de oţet;
– sare şi piper după gust.

Cum se prepară ciorbă rădăuţeană
1. Fierbe carnea de pui într-o oală de un litru şi aruncă apoi apă în care ai fiert puiul.

2. Pune legumele la fiert şi trece-le apoi la păsat. Pentru că supă să fie cremoasa, e bine că legumele să fie bine tocate. Ciorbă rădăuţeană trebuie să fie densă, groasă, destul de cremoasa.

3. Partea la care se împotmolesc cele mai multe femei este dresul cu smântână. Amestecă smântână cu gălbenuşurile şi toarnă supă în care ai fiert legumele, puţin câte puţin. Continuă să amesteci până când ciorbă capătă un aspect cremos.

4. Pune la încălzit ciorbă cu smântână, legumele şi gălbenuşurile făcute crema şi adaugă apoi din nou carnea de pui în oală. Lasă supă la foc mic şi continuă să amesteci.

5. Ciorbă rădăuţeană se serveşte fierbinte. Sarea şi piperul se adaugă la final.

6. Bun, bun, acum că aţi înţeles cum se face ciorbă, va întrebaţi ce faceţi cu usturoiul? Usturoiul se adaugă la final şi e bine să îl amestecaţi cu puţin oţet, însă trebuie să fie bine zdrobit, că şi cum l-ai prepară pentru mujdei.

7. Adaugă foile de dafin şi pătrunjelul la final. Poţi consumă ciorbă cu pâine proaspătă de casă sau fără. Dacă ţii la dietă ta, e bine să o mănânci fără produse de panificaţie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *