Timpul Liber

Cum tratăm alergiile de primăvară

Iată câteva ceaiuri pentru rinita alergică:

Infuzie de anghinare – se beau trei căni pe zi cu o jumătate de oră înainte de masă.
Infuzie din muguri de brad – se folosesc muguri verzi sau conuri tinere mărunţite. Se beau două-trei căni pe zi şi se fac şi inhalaţii foarte eficiente pentru descongestionarea căilor nazale.
Infuzie din rădăcină de brusture – se beau două căni pe zi. Datorită rolului antibiotic este bună să se folosească şi pentru inhalaţii ori să se pună pe gât comprese calde cu infuzie.
Infuzie de coada-şoricelului – se beau două-trei căni pe zi, dar se poate folosi şi pentru inhalaţii deoarece descongestionează căile respiratorii.
Infuzie de levănţică – se beau două căni pe zi. Uleiul de levănţică este bun pentru stoparea unei crize alergice provocate de polen, dacă se pun câteva picături pe o batistă şi se inspiră puternic.
Infuzie de salvie – datorită uleiurilor esenţiale volatile pe care le conţine, este recomandată mai ales în cazul rinitei alergice sau astmului bronşic pentru inhalaţii. Se consumă trei căni de ceai pe zi. Diminuează secreţiile căilor respiratorii şi le descongestionează, uşurând respiraţia.
Infuzie de trei-fraţi-pătaţi – această plantă este recunoscută drept unul dintre cei mai buni antialergici naturali. Se prepară din ea o infuzie din care se iau o lingură-două o dată la trei ore.

În cazul urticariei este foarte important regimul alimentar, care trebuie ţinut şapte-zece zile şi care exclude ouă, carne, lapte şi brânzeturi, cafea, alcool şi dulciuri. Trebuie să se consume fructe proaspete, legume, sucuri naturale, brânză de vaci, iaurt, pâine graham. Ideal este să se facă o cură cu grâu încolţit care să ajute la detoxifierea organismului. În afara regimului alimentar, putem folosi şi remedii naturiste pentru calmarea mâncărimii şi vindecarea rapidă a erupţiei cutanate.

Dintre acestea fac parte:

Infuzia de mentă – se beau două-trei căni pe zi, însă se poate folosi şi pentru băi având proprietatea de a calma mâncărimile.
Tinctura din rădăcină de brusture – se iau câte zece picături, de trei ori pe zi.
Decoctul din scoarţă de ulm – se bea câte o cană de preparat de două-trei ori pe zi.
Tinctura din rădăcină de valeriană – se iau câte zece picături, de trei ori pe zi, mai ales când crizele de mâncărime devin acute.
Compresele cu oţet de mere – calmează mâncărimea.
Infuzia concentrată din muşeţel şi gălbenele – se pune în apa de baie. Ambele plante sunt bune pentru calmarea pruritului.

Atunci când nasul îţi este înfundat şi nu vrei să foloseşti picături din farmacie, din cauza dependenţei pe care deseori o provoacă acestea, iată ce înlocuitori naturali ai la dispoziţie: tinctura de salvie, sucul de lămâie, uleiul din muguri de brad sau decoctul de ciuboţica-cucului. Toate acestea sunt dezinfectante şi ajută la recăpătarea unei respiraţii normale în cazul unei crize alergice.


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *