Actualitate

Cum Victoriabank a pierdut UTA Găgăuzia

Acest eşec a forţat administraţia Victoriabank să depună o plângere la Consiliul Concurenţei în care acuza conducerea Direcției Generale Dezvoltare Economică Găgăuzia că ar fi încălcat prevederile Legii Concurenţei şi anume art. 12, alin 1, lit. b) "stabilirea de condiţii discriminatorii sau acordarea de privilegii pentru activitatea întreprinderilor, în cazul în care acestea nu sînt prevăzute de lege".

A câştigat pentru că a oferit servicii bancare gratuite

Drept argument a fost invocată o scrisoare adresată de şefa Direcției Generale Dezvoltare Economică Găgăuzia atât direcțiilor din cadrul Comitetului Executiv, cât și tuturor organelor administrației publice din UTA Găgăuzia, prin care le recomandă trecerea cu deservirea bancară la filialele Moldindconbank amplasate pe teritoriul respectiv.

Din materialele publicate de Consiliul Concurenţei rezultă că Victoriabank presta servicii bancare autorităţilor din UTA Găgăuzia încă din anul 2007.

În 2015, şefa Direcției Generale Dezvoltare Economică a organizat o cerere a ofertelor de prețuri privind prestarea serviciilor de plată a salariilor pe card, de la instituțiile bancare existente pe teritoriul respectiv, iar ulterior a recomandat subdiviziunilor Comitetului Executiv cât și organelor administrației publice din UTA Găgăuzia oferta cea mai avantajoasă în vederea gestionării eficiente a finanțelor publice.

„Victoriabank nu a venit însă cu nici o propunere de modificare a clauzelor contractuale mai avantajoasă pentru autoritățile publice. În aceste circumstanțe s-a decis solicitarea ofertelor de la alte instituții bancare ce dispun de filiale în UTA Găgăuzia", potrivit documentului. 

Mold-street.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *