Comentariu

Cum vom scăpa de un viitor masacru

Oricum, chiar fără a avea un rezultat al investigaţiilor acelor evenimente, societatea a înţeles că autorii „incendierii Reichstagului moldovenesc” sunt din anturajul lui Vladimir Voronin, care continuă şi astăzi să lucreze pentru revanşarea comuniştilor sau, mai bine zis, a forţelor politice proruseşti în R. Moldova.

În sensul acesta, îi cred pe acei care, sub anonimat, susţin că, pentru ultimele zile din această toamnă, ni se pregăteşte un alt fel de 7 aprilie. Lucrul acesta s-a văzut clar încă în campania pentru referendum, când comuniştii au divizat la maximum societatea, folosind masiv, agresiv, în stil cominternist „sperietoarea românească” şi „pericolul extinderii NATO”. În general, alegătorii care au analizat programul comuniştilor au înţeles că partidul lui Voronin s-a dezis de integrarea europeană a R. Moldova. Comuniştii nu mai vorbesc de viitorul nostru european. Voronin şi-a făcut misiunea pe drumul european al R. Moldova precum Iurie Roşca pe drumul unificării celor două maluri de Prut. Ba mai mult, aceştia sunt împotriva actualelor forţe politice simpatizate şi susţinute de ţările Europei. Iar într-o luptă în care pe cealaltă parte a baricadei comuniste stau partidele liberal-democrate, sloganul PCRM „Moldova alege victoria” este unul antidemocratic, antieuropean şi antiromânesc. Asta înseamnă că se vrea o victorie prorusească.

Ultima lună din toamna acestui an poate fi şi ultima noastră şansă de a scăpa de masiva influenţă rusească şi de a reveni în normalitatea unei vieţi europene. Sigur că adversarii vor să spulbere speranţele noastre. Or, şi pentru ei 28 noiembrie va fi o ultimă şansă de a ţine basarabenii înjugaţi la carul lor expansionist. Iată de ce, ziceam, ziua de 28 noiembrie 2010 este mai însemnată şi poate deveni chiar mai periculoasă decât evenimentele din aprilie 2009. Mai mult, cineva vrea să facă din 28 noiembrie un nou 28 iunie rusesc, ca în 1940. Probabil, Iurie Roşca, ultimul viceprim-ministru responsabil de ministerele de forţă în guvernarea Voronin, a ştiut ce se pregătea atunci, o fi ştiind ce se pregăteşte şi acum. Iar antropologi şi ideologi comunişti precum este Mark Tkaciuk se vede de la o poştă că lucrează pentru un viitor masacru.

Dacă PCRM revine masiv în viaţa politică sau chiar la guvernare, ei vor tăia în ideea naţională ca în carne vie. Grupările lor interfrontiste, educate şi antrenate la şcoala antropologică a lui Mark Tkaciuk, aceasta şi aşteaptă. Reprezentantul uneia dintre acestea, Igor Tuleanţev, liderul Ligii tineretului rus, pune la cale demontarea Pietrei-simbol instalate în memoria victimelor comunismului în Piaţa Marii Adunări Naţionale în una din zilele cu data de 28, amintind de 28 iunie 1940.

Dacă autorităţile democrate nu vor reacţiona la cererea lor de a o demonta, Liga tineretului rus îşi asumă îndrăzneala de a face ea acest lucru. Alegerile parlamentare vor avea loc pe 28 noiembrie. Deci, ei sunt siguri că PCRM va câştiga o majoritate şi de pe acum pregătesc să se răzbune pe „naţionaliştii moldoveni” chiar în prima noapte de după alegeri.

Cred că SIS şi Ministerul de Interne au reţinut avertismentul şi trebuie să se alerteze. Iar noi vom scăpa de asemenea alerte doar atunci când partidele democrate vor obţine o majoritate clară în Parlament. Iată de ce este important ca la apropiatele alegeri să fim mai activi decât alegătorii comuniştilor. Oricare vor fi condiţiile meteorologice – ger în prag de iarnă, ploaie sau vânt -, mobilizaţi-vă rudele, prietenii, vecinii şi mergeţi la votare. În caz contrar, ne ameninţă iarăşi un alt fel de ger – siberian…

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *