Actualitate

Cumnatul lui Vlad Filat a recunoscut că gestiona companii care sunt implicate în furtul de la BEM

Ion Rusu, învinuit în dosarul Caravita, a recunoscut că gestiona companii care sunt implicate în furtul de la BEM. Procurorul Adriana Bețișor, a declarat azi după şedinţa de la Judecătoriei Buiucani, că învinuitul a recunoscut recent implicarea acestuia în schemele frauduloase de spălare de bani.

“În plus domnul Rusu Ion a recunoscut şi şi-a asumat unele acţiuni, în special gestionarea personală a unor companii care sunt implicate în tranzacţiile suspecte cu banii de la BEM. Posibil, inclusiv din aceste circumstanţe, instanţa a statuat ca Rusu Vladimir să fie în continuare cercetat în stare de arest la domiciliu, pentru 30 de zile”, spus procurorul Adriana Bețișor.

”La momentul actual nu există probe sau informații precum că Vlad Filat ar fi implicat în infracțiunile care li se incriminează familiei Rusu”, a declarat procurorul Adriana Beţişor, citată de publika.md.

Reamintim că astăzi fondatorul companiei “Caravita”, Vladimir Rusu, învinuit în dosarul cu acelaşi nume, a fost transferat din izolator în arest la domiciliu.

Ieri Curtea de Apel a respins apelul avocaților celor patru șefi ai firmei „Caravita” de a schimba măsura de arest din arest în izolatorul CNA în arest la domiciliu.

Amintim că Vladimir Rusu, Ion Rusu, Igor Cijov și Tatiana Roșioru au fost au fost reţinute, luna trecută, în cadrul unui dosar care vizează fraudele de la Banca de Economii. CNA a găsit la ”Caravita” probe care demonstrează implicarea în spălarea de bani de la BEM.

sursa: infomoldova.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *