Social

Cunoaşte ONG-ul care te reprezintă!

Pentru unii chiar devin ultima speranţă care îi motivează să trăiască şi să se dezvolte. Sunt organizaţiile neguvernamentale. Pe 28 septembrie acestea au ieşit din umbră şi şi-au dat întâlnire în Grădina Publică din Chişinău. 

Peste 50 de organizaţii neguvernamentale din ţară au participat la Târgul ONG-urilor organizat de reprezentanţa din Moldova a misiunii americane FHI360. Lansat sub sloganul „Cunoaşte ONG-ul care te reprezintă!”, târgul a ţinut să provoace interesul oamenilor faţă de activitatea mai multor organizaţii nonprofit din ţară. Majoritatea participanţilor au fost organizaţii cu experienţă bogată care s-au afirmat din plin în apărarea drepturilor omului, protecţia copiilor, bătrânilor, susţinerea persoanelor cu dizabilităţi, protecţia sănătăţii, familiei şi a mediului, promovarea schimbului cultural între tineri şi a voluntariatului etc. „Acest târg a fost necesar, pentru că ultimul studiu al Institutului de Politici Publice arată că imaginea ONG-urilor nu este așa cum ne-am dori. Acestea recunosc că nu sunt foarte vizibile sau, cel puțin, nu reușesc să transmită mesajul pe care și-l doresc. Prin urmare, scopul principal al nostru este să sporim imaginea ONG-urilor”, a declarat Roxana Teodorcic, manager de comunicare al FHI360.


Adrian Ursu a fost unul dintre interpreţii care au vizitat Târgul ONG-urilor din Grădina Publică


Participanţii au colectat mici donaţii

Fiecare participant al târgului a amenajat un cort unde au fost expuse pliante, broşuri, reviste şi alte materiale informative. Câteva organizaţii au expus spre vânzare obiecte confecţionate manual, suveniruri şi tablouri pentru a colecta bani în scopuri caritabile. Pe unele măsuţe puteau fi observate şi nişte boxe pentru donaţii. „Suntem aici pentru ca să ne prezentăm serviciile, să ne vedem colegii şi să creăm niște legături de colaborare. În prima jumătate a târgului am repartizat toate pliantele pe care le-am avut, oamenii întreabă de obicei ce facem şi care sunt beneficiarii noştri”, a explicat Ana Şchiopu, preşedintele Asociaţiei Psihologilor din Tighina cu sediul la Căuşeni. 
Pentru a spori interesul publicului, evenimentul a fost completat de concursuri, ateliere de desen, competiţii de şah şi de un concert susţinut de interpreţi locali lângă havuzul din parc.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *