Actualitate

„Cupa Independenţei” de box a reunit pugilişti din 6 ţări

Franţa, România şi Moldova sînt reprezentate de loturile naţionale. Culorile sportive ale Italiei le apără clubul Pugilistica Fightgum din oraşul Grosseto. Ucraina este prezentă la turneu cu un lot de tineret în frunte cu Vladislav Mihailov, campion european de juniori şi tineret. Artiom Maslîi este singurul boxer venit la competiţie din Israel.

Surpriza primei zile a fost eliminarea din concurs a lui Abdel Ladjali, triplu campion al Franţei, de către Serghei Bogaciuc (Ucraina) la categoria de greutate pînă la 69 de kilograme. Pierderi a suferit şi lotul României, condus de fostul campion mondial Marian Simion.

Moldova va fi prezentă în actul decisiv al competiţiei de Alexandru Rîşcan (52 kg), Veaceslav Gojan (56 kg), Dumitru Galogoţ (64 kg), Vasile Belous (69 kg), Petru Ciobanu (81 kg), Victor Ialîmov (91 kg) şi Alexei Zavatin (plus 91 kg). ”Ne-am pregătit bine de acest turneu. Ca de obicei, organizarea lui a necesitat eforturi considerabile, dar cu sprijinul oamenilor de nădejde ne-am isprăvit cu misiunea asumată”, a declarat antrenorul emerit al echipei naţionale, Petru Caduc.

Scena Casei de cultură a devenit arena unde se împart pumni cu nemiluita: lovituri în serie, eschive derutante, croşeuri expediate fulgerător, upercuturi năucitoare, un arsenal variat de procedee din box – iată spectacolul oferit de protagonişti şi organizatori. Printre spectatori se află mulţi oameni în etate. Printre aceştia se numără şi medaliatul cu bronz la Olimpiada de la Sydney Vitalie Gruşac, părinţii vicecampionului european Dumitru Galogoţ, care au venit de la Bălţi să urmărească meciurile, precum şi alte rude ale liderilor lotului naţional.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *