Timpul Liber

Curăţarea organismului se face primăvara

Dacă suferiţi de lipsă de tonus, v-aţi îngrăşat în mod inexplicabil, aveţi o digestie dificilă, limba încărcată, tenul pătat, dureri de cap, tulburări ale somnului şi respiratorii, reţineţi prea multă apă, aveţi un început de celulită…, atunci corpul dumneavoastră vă transmite tot atâtea semnale de alarmă.

Toate aceste simptome indică o veritabilă obstrucţionare a organelor care se ocupă de eliminarea toxinelor (ficat, rinichi, intestine, piele, plămâni), care sunt supraîncărcate de substanţe nocive. Responsabile de această situaţie sunt reziduurile metabolice rezultate din reînnoirea celulară, poluarea atmosferică, abuzul de tutun şi alcool, stresul, dar mai ales o concentraţie prea mare în organism a aditivilor alimentari şi mese dezechilibrate.

Tratamentele-şoc pentru acest gen de situaţii sunt favorizate de o alimentaţie bazată pe fructe şi legume timp de zece zile. Bogate în apă şi fibre, acestea contribuie la fluidizarea tranzitului intestinal şi a diurezei, fără să mai vorbim de efectul de reducere a foamei. În plus, fructele şi legumele conţin preţioşii antioxidanţi care combat radicalii liberi, responsabili de îmbătrânirea organismului nostru. Pentru a ne conserva vitalitatea este indispensabilă creşterea consumului de apă pe tot parcursul curei.

(M. T.)
www.culinar.md

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *