Femeia

Curăţenie pe întuneric

Nu credeam că voi ajunge vreodată să cern femeile. Culmea, nu sunt vreun Banderas, şi nici nu mă izolez de doamne, disperat fiind după un moment de respiro, dar există perioade, în ultimul timp, în care sunt abordat de mai multe odată. O fi aerul de vină, poate apa de la robinet prea bogată în metale grele, situaţii care, normal, îmi convin.

Nefiind un poligam din fire, vine un moment al adevărului, în care trebuie să mă îndepărtez de toate, mai puţin de una, dacă sunt destul de norocos încât să o fi găsit pe aceea pe care, în primul rând, să o pot suporta şi abia apoi să o pot iubi. Devine puţin stresant să porţi aceeaşi discuţie cu fiecare, având parte de reacţii diferite, de la cele indiferente până la acelea cu adevărat afectate. Priviri încruntate, lacrimi – uneori; deseori – furie, dezamăgire; ocazional – nişte violenţă domestică, totul pentru a mă rezuma la una singură, aparent importantă. Din păcate, până acum am făcut curăţenie degeaba. Ori am ales prost, ori nu am avut de unde.

De obicei, am ales bine, pe termen foarte scurt, ca mai tarziu să fiu nevoit să arunc totul la gunoi, eliberând scena pentru o altă femeie, aflată încă undeva departe. A trebuit să o iau de la capăt, alegând cu atenţie şi căutând-o pe aceea creată pe lipsurile mele, cu scopul de a-mi completa fiinţa. Merită, oare, lupta aceasta interioară? O dilemă perpetuă, ispite peste tot, variante multiple, toate pline de calităţi. Oricare ar fi alegerea, şanse mici ca aceasta să fie una corectă şi câştigătoare. De aceea, uneori, simt că cel mai bine ar fi să arunc totul pentru a o lua de la zero, cu lacrimi şi tristeţe lăsate în urmă pe chipul unor femei aflate şi ele în aceeaşi căutare.

Aşa ceva găseşti numai în timpul adolescenţei, iubirea aceea care te loveşte direct în ceafă, fără a-ţi mai lăsa răgaz să clipeşti. Fluturii nebuni din stomac, nerăbdarea, dorinţa, toate acestea dispar pe rând, în timp ce înaintezi în vârstă, şi le mai găseşti numai dacă te numeri printre norocoşi. Iubeşte-ţi soţia, logodnica sau iubita, dacă încă mai simţi că ea este completarea ta. Mulţi alţii caută pe întuneric.

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *