Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 18:30
Abonamente
 
 
 

Sport 23 Mai 2015, ora 14:16

Cursa olimpică a reunit o serie de vedete

Marime Font

Ediția din anul curent a cursei olimpice, desfășurată astăzi pe străzile capitalei, a reunit un grup de vedete ale sportului moldovenesc.

Multe dintre ele au participat activ la eveniment. Dublul campion olimpic, Nicolae Juravschi, de exemplu, a alergat ștafeta 8x100 metri în componența selecționatei postului de televiziune Moldova 1, a parcurs cursa olimpică și a jucat minifotbal în cadrul turneului organizat, în echipă cu Radu Rebeja, actualmente consilier al Premierului pe problemele de sport, Emil Caras, Andrian Sosnovschi, foști membri ai echipei naționale.

Printre participanți și invitați s-au aflat campioana olimpică la canotaj Larisa Popova, medaliații olimpici Timofei Scriabin, Serghei Mureico, premianții la Mondiale și Europene, Victor Bivol, Andrei Golban, președintele Federației Moldovenești de Fotbal, Pavel Cebanu ș.a. ”Am dorit să particip la ștafetă, dar deja echipa era completată”, oricum nu regret că am venit la manifestare”, a declarat pentru agenție Andrei Golban, actualmente președinte al Federației Moldovenești de Judo.Au fost și învingători, și învinși, dar conform unuia dintre principiile lansate de fondatorul mișcării olimpice internaționale Pierre de Coubertin, ”Esențialul este participarea”. Competițiile organizate în Piața Marii Adunări Naționale au fost diverse: baschet, fotbal, box, tenis de masă, lupte libere etc. ”Am venit de la Dubăsari ca să desfășor aici un turneu de tenis de masă”, a subliniat Antrenorul Emerit Valeriu Grosu.

Reprezentativa de la Jurnal TV a cîștigat ștafeta 8x100 metri. Selecționata Asociației Presei Sportive din Moldova s-a clasat pe primul loc în turneul de minifotbal. Mămica Tatiana din comuna Ciorescu a fost cu fiica Beatrice primele la campionatul de alergări de-a bușilea. La tombola olimpică, ce a încheiat manifestarea, au fost cîștigate de către participanți un telefon IPhone 6, două biciclete Giant, două aparate fitness, alte premii.

Cursa olimpică a avut loc sub egida Comitetului Național Olimpic și Sportiv a 24-a oară.

Moldpres

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md