Sport

Cursa olimpică a reunit o serie de vedete

Multe dintre ele au participat activ la eveniment. Dublul campion olimpic, Nicolae Juravschi, de exemplu, a alergat ștafeta 8×100 metri în componența selecționatei postului de televiziune Moldova 1, a parcurs cursa olimpică și a jucat minifotbal în cadrul turneului organizat, în echipă cu Radu Rebeja, actualmente consilier al Premierului pe problemele de sport, Emil Caras, Andrian Sosnovschi, foști membri ai echipei naționale.

Printre participanți și invitați s-au aflat campioana olimpică la canotaj Larisa Popova, medaliații olimpici Timofei Scriabin, Serghei Mureico, premianții la Mondiale și Europene, Victor Bivol, Andrei Golban, președintele Federației Moldovenești de Fotbal, Pavel Cebanu ș.a. ”Am dorit să particip la ștafetă, dar deja echipa era completată”, oricum nu regret că am venit la manifestare”, a declarat pentru agenție Andrei Golban, actualmente președinte al Federației Moldovenești de Judo.

Au fost și învingători, și învinși, dar conform unuia dintre principiile lansate de fondatorul mișcării olimpice internaționale Pierre de Coubertin, ”Esențialul este participarea”. Competițiile organizate în Piața Marii Adunări Naționale au fost diverse: baschet, fotbal, box, tenis de masă, lupte libere etc. ”Am venit de la Dubăsari ca să desfășor aici un turneu de tenis de masă”, a subliniat Antrenorul Emerit Valeriu Grosu.

Reprezentativa de la Jurnal TV a cîștigat ștafeta 8×100 metri. Selecționata Asociației Presei Sportive din Moldova s-a clasat pe primul loc în turneul de minifotbal. Mămica Tatiana din comuna Ciorescu a fost cu fiica Beatrice primele la campionatul de alergări de-a bușilea. La tombola olimpică, ce a încheiat manifestarea, au fost cîștigate de către participanți un telefon IPhone 6, două biciclete Giant, două aparate fitness, alte premii.

Cursa olimpică a avut loc sub egida Comitetului Național Olimpic și Sportiv a 24-a oară.

Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *