Astăzi 3 Iunie 2020, Miercuri - Ultima actualizare la ora 10:55
Abonamente

Actualitate 3 Martie 2020, ora 09:59

Cursa pentru cele patru locuri în CSM: Cine sunt cei 18 candidați și ce averi declară

Marime Font

18 candidați s-au înscris în cursa pentru cele patru locuri vacante în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Cei mai mulți au declarat imobile și mașini de lux, deși arată că s-au dedicat cercetărilor științifice și activității didactice, din care au avut venituri modeste. Cele patru locuri au devenit vacante după ce deputații au votat la finele anului trecut proiectul de lege care prevede majorarea numărului de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii de la 12 la 15, dintre care cinci trebuie să fie din mediul academic. Reporterii Centrului de Investigații Jurnalistice au radiografiat declarațiile pe avere ale candidaților și vă spun cine sunt cei care aspiră la funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

Nicolae Osmochescu, 75 de ani, este doctor în drept și profesor la facultatea de drept a Universității de Stat din Moldova. Este co-autorul proiectului Constituției Republicii Moldova și a mai multor legi importante, cum ar fi Legea cu privire la cetăţenia Republicii Moldova, Statutul juridic al misiunilor diplomatice, Legea tratatelor internaţionale.

A deținut mai multe funcții importante în stat după declararea independenței Republicii Moldova. A fost prim-viceministru de Externe în primul Guvern al Republicii Moldova, condus de Mircea Druc. În perioada martie 1993-martie 1994 a fost consilierul pentru politică externă al președintelui Mircea Snegur. Timp de trei ani, 1995-1998, a fost judecător în Curtea Constituțională. În perioada mai 1998 - iunie 2001, a fost ambasadorul Republicii Moldova în Uzbekistan,Tadjikistan și Kârghâzstan.

În afară de aceasta, Osmochescu s-a mai remarcat în perioada 1993-1996, fiind conducătorul Comisiei Republicii Moldova pentru reglementarea conflictului transnistrean și conducătorul delegaţiei Republicii Moldova la negocierile moldo-ruse privind retragerea trupelor ruse ale Armatei a 14-a.

Potrivit Declarației de avere, Nicolae Osmochescu locuiește cu familia într-un apartament de 70 de metri pătrați, privatizat în 2002. Candidatul a raportat pentru anul trecut venituri de 81,3 mii de lei din salariul de profesor și de 80,5 mii de lei, din pensie.

Iurie Mărgineanu. Foto: bizlaw.md

Iurie Mărgineanu, 55 de ani, este avocat, doctor în drept și conferențiar la Universitatea Liberă Internațională din Moldova. Este căsătorit cu interpreta Nelly Ciobanu. La petrecerile de familie este văzut fostul procuror general, Valeriu Gurbulea, despre care presa a scris că este prieten vechi cu Iurie Mărgineanu și ar fi chiar și nașul de cununie al cuplului.

Mărgineanu fost expert în cadrul Fundație Soros pentru evaluarea legislației naționale, expert în cadrul Curții Supreme de Justiție pentru predarea legislației procesual-penale, expert în diferite proiecte.

A participat la mai multe emisiuni televizate în care și-a expus atitudinea critică față de sistemul judecătoresc din Republica Moldova. „Ași da 99 la sută din judecători afară și ași lăsa doar un procent de sămînță”, a declarat Mărgineanu la o emisiune.

Potrivit Declarației de avere, familia Mărgineanu locuiește din 2012 într-o casă cu suprafața de 91,7 metri pătrați, evaluată la 293 de mii de lei, cca 15 mii de euro.

În 2014, avocatul Mărgineanu și-a procurat un automobil Mercedes, fabricat în 2010, care l-ar fi costat doar 35 de mii de lei. În 2015, a mai cumpărat un automobil, de model Toyota Auris, fabricat în 2011, care l-a costat pe apărător 11,5 mii de euro.

Iurie Mărgineanu deține cota de 20 la sută în Centrul medical de diagnostic, Modus Vivendi, dar nu a raportat venituri din afacere pentru anul 2019. Apărătorul a declarat că anul trecut a avut venituri de 245,2 mii de lei din activitatea de avocat, 36,5 mii de lei, din activitatea didactică, și 100 de mii de lei din drepturile de autor. Soția sa ar fi avut venituri de puțin peste 33 de mii de lei.

Valeriu Baeșu. Foto: drept.ulim.md

Valeriu Baeșu, 37 de ani, este lector la catedra de drept privat și decanul facultății de economie de la ULIM. Din 2017, este membru al Consiliului științific consultativ de pe lângă Curtea Supremă de Justiție. Din aprilie 2018, este membru al Colegiului de Selecție și Carieră al Consiliului Superior al Magistraturii.

Candidatul a raportat pentru anul 2019 venituri salariale de 21,4 mii lei, de la CSM, și de 81,3 mii de lei, din activitatea didactică.

În 2019, profesorul a devenit proprietarul unui teren pentru construcții, de 0,045 ha, repartizat de administrația locală. În același an, Baeșu și-a procurat cu o sută de mii de lei un automobil Mercedes A 150, fabricat în 2007.

Sergiu Băieșu. Foto: unimedia.info

Sergiu Băieșu este doctor în drept, avocat și profesor la facultatea de drept a Universității de Stat din Moldova. În perioada anilor 2012-2018, a fost decanul facultății respective. Autor și co-autor a mai multor manuale și monografii științifice. A participat la elaborarea mai multor proiecte de legi, cum ar fi Legea cu privire la cadastrul bunurilor imobile, Legea cu privire la societăţile cu răspundere limitată, Codul civil, Legea cu privire la organizaţiile necomerciale, Legea apelor. Din 2005, este membru al Consiliului Ştiinţific de pe lângă Curtea Supremă de Justiţie. Toamna trecută, a făcut parte din comisia de preselecție a candidaților pentru funcția de procuror general.

În 2019, Băieșu a avut venituri salariale de 263,7 mii de lei din activitatea didactică, iar 186,8 mii de lei i-a primit de la Secretariatul Parlamentului.

Candidatul locuiește din 2001 într-o casă cu suprafața de 180 de metri pătrați, evaluată la 161,7 mii de lei. Deasemenea, a mai raportat și un apartament de 26 metri pătrați.

În 2016, profesorul și-a cumpărat un automobil Toyota Avensis, pentru care a plătit 474,2 mii lei.

Carolina Ciugureanu-Mihailuță

Carolina Ciugureanu-Mihailuță, 42 de ani, doctor în drept și profesoară la Academia de Studii Economice din Moldova. Din 2014, este directoare a Centrului de studii juridice şi politice din cadrul Institutului de Cercetări Economice și Studii Europene al Academiei de Studii Economice din Moldova.

Este fiica ex-magistratului de la Curtea de Apel Chișinău, Mihail Ciugureanu, învinuit într-un dosar penal pentru pronunțarea unei hotărâri ilegale care l-a favorizat pe fiul său într-o schemă de acaparare a terenurilor.

Carolina Ciugureanu-Mihailuță a fost remunerată anul trecut cu 14,7 mii de lei.

În 1998, candidata și-a cumpărat un apartament de 63 de metri pătrați, iar în 2018, un apartament de 128,5 metri pătrați la prețul de un milion 260 mii de lei.

Profesoara deține din 2008 un automobil Mercedes, fabricat în 2005, care ar costa 5 mii de euro.

Victor Popa, 70 de ani, este conferențiar universitar și doctor habilitat în drept. A fost deputat din partea Partidului Liberal în Parlamentul Republicii Moldova în perioada 2010-2013, președinte al Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități. În 2007, ajunge membru al Consiliului Știinţific și Consultativ al Curţii Constituţionale, iar în aprilie 2013 își începe mandatul de judecător constituțional.

În decembrie 2018, Victor Popa și-a depus înainte de termen mandatul, invocând motive de sănătate. În locul său a fost numită Raisa Apolschi, nașa de cununie a liderului PDM din perioada respectivă, Vladimir Plahotniuc.

Victor Popa. Foto: noi.md

A fost expert al Congresului puterilor Locale și Regionale al Consiliului Europei, membru al Comitetului de Supraveghere privind implementarea Reformei Administrației Publice Centrale în Republica Moldova, consultant al grupului de lucru pentru elaborarea proiectului Constituţiei Republicii Moldova, autor al proiectului de Lege cu privire la bazele autoadministrării locale, al proiectului de lege cu privire la alegerea Parlamentului, expert în cadrul grupului de lucru pentru elaborarea Codului electoral, membru al grupului internaţional de lucru creat în cadrul OSCE pentru elaborarea Statutului juridic special al Transnistriei.

Candidatul a raportat pentru anul trecut venituri salariale de 122,6 mii de lei din activitatea didactică și îndemnizația de 167,3 mii de lei primită după demisia din funcția de judecător la Curtea Constituțională.

Totodată, Victor Popa a avut și venituri din pensie, în sumă totală de 316.8 mii lei.

Din 2015, Victor Popa locuiește într-o casă de peste 137 de metri pătrați, în orașul Ialoveni, evaluată la 405,4 mii de lei.

În 2017, Popa și-a cumpărat o mașină Skoda nou-nouță, pentru care a plătit 655,8 mii de lei.

Candidatul a reușit să facă și economii, declarând un cont bancar cu 200 de mii de lei.

Valentina Coptileţ. Foto: drept.usm.md

Valentina Coptileţ este doctor în drept, conferenţiar universitar, prorector pentru activitatea didactică a Universităţii de Studii Politice şi Economice Europene „Constantin Stere”. În perioada anilor 2013-2016, a fost membră a Colegiului de selecție și carieră a judecătorilor de pe lângă Consiliul Superior al Magistraturii.

Candidata a raportat pentru anul trecut venituri salariale de 371,5 mii de lei.

Valentina Coptileț deține în Chișinău o casă de locuit de 96,9 metri pătrați, un apartament, dar și o casă de locuit în Briceni, toate primite moștenire.

În 2018, candidata și-a procurat cu 27 de mii de dolari un automobil nou-nouț, Toyota CHR.

Vladislav Manea este avocat, doctor în drept și conferențiar la facultatea de drept a Universității de Stat.

Manea a avut anul trecut venituri salariale de 161 de mii de lei. Familia deține două apartamente în Chișinău, de 76,6 și, respectiv, de 56,6 metri pătrați. Vladislav Manea mai deține în comodat, din anul 2012, un BMW 730, un BMW x6 și un Porsche. Cea de a patra mașină, Skoda Fabia, fabricată în 2007, candidatul a procurat-o în 2009 cu 30 de mii de lei.

La 29 noiembrie 2019, Vladislav Manea a semnat un contract de ipotecă de 43 de mii 450 de euro, pe care trebuie să-l onoreze până la 1 iunie 2020.

Valentin Roșca. Foto: usm.md

Doctorul în drept Valentin Roșca, 35 de ani, a fost numit recent șef al secției instruire continuă la Institutul Național al Justiției, unde activează în calitate de formator începând cu anul 2017. Valentin Roșca este și avocat.

Valentin Roșca mai activează și în calitate de inspector în Inspecția Judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii, dar și în Colegiul Disciplinar al Ministerului Justiției. Din aceste activități Valentin Roșca a avut anul trecut venituri de peste 355 de mii de lei. În același timp, Roșca a raportat o dobândă de 753 de dolari provenită dintr-un depozit bancat de 8 mii de dolari.

Valentin Roșca a mai raportat că se folosește de casa de locuit, apartamentul și garajul, care sunt înregistrate pe numele părinților.

Candidatul conduce un automobil de model Mitsubishi produs în 2008, cumpărat anul trecut cu 20 de mii de lei.

Sanda Țoncu. Foto: Facebook.com

Sanda Țoncu este avocată și profesoară la Universitatea de Stat din Moldova, ulterior activând la Universitatea de Studii Europene din Moldova.

În 2019, Țoncu a avut venituri salariale din activitatea didactică de 44.4 mii de lei. Candidata a mai primit și o îndemnizație pentru îngrijirea copilului în sumă de 30 de mii de lei.

Anul trecut, profesoara și-a vândut automobilul de model Mercedes C180, cu 499,7 mii de lei. A renunțat la automobilul său, un BMW x5, și soțul Sandei Țoncu, care este avocat, vânzându-l cu 720 de mii de lei. În schimb, familia și-a procurat două Mercedesuri nou-nouțe, pentru care s-a achitat 56 de mii de euro și, respectiv, 1.1 milioane lei. În același timp, capul familiei a mai achiziționat, cu 7 mii de euro, și o motocicletă Harley Davidson.

În 2017, familia Țoncu a trecut în casă nouă, un apartament cu suprafața de 175,2 metri pătrați, în valoare de 1,8 milioane de lei.

Candidata a mai raportat și o datorie de 30 de mii de euro, scadentă în 2023.

Ludmila Spânu

Ludmila Spânu este avocată și conferențiară la Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea de Studii Europene și Universitatea din Iași. Are gradul științific de doctor în drept.

Candidata a raportat pentru anul trecut venituri de 113 mii de lei din activitatea didactică. În aceeași perioadă, Ludmila Spânu a încasat onorarii de 393,4 mii de lei din activitatea de avocat.

Familia Spânu deține în proprietate un spațiu comercial de 156 de metri pătrați, procurat în 2001 cu 17 mii de lei, iar din 2013, un apartament pentru care s-au achitat 770,4 mii de lei.

Anul trecut, Ludmila Spânu a primit donație un apartament de 26 de mii de euro, o mașină Toyota, de 30 de mii de lei, și o mașină Dacia Duster de 8800 de euro.

Familia mai are în proprietate un Wolkswagen Transporter, cumpărat în 2014 cu 3 mii de euro, și un Mercedes, cumpărat în 2015 cu 7 mii de euro.

Ludmila Spânu a declarat și 4 conturi bancare, în care păstrează 23,3 mii de euro și 303.1 mii de lei.

Elena Belei. Foto: drept.usm.md

Elena Belei este șefa Departamentului Drept Procesual Civil a facultății de drept a Universității de Stat din Moldova. Din noiembrie 2017 până în noiembrie 2019, a fost secretară de Stat la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. În 2015, a fost timp de 5 luni șefa cabinetului ministrului Justiției. În perioada anilor 2008-2010, a deținut funcția de șefă a Direcției tratate și integrare europeană a Ministerului Justiției.

În 2019, Belei a fost remunerată cu 251.6 de mii de lei pentru funcția de secretar de stat. Pentru activitatea didactică, candidata a primit 71,3 mii de lei, iar Biblioteca științifică Andrei Lupan i-a achitat un onorariu de 37,4 mii de lei.

Elena Belei are în proprietate două apartamente, de 38,9 metri pătrați, procurat în 2010, și de 40,9 metri pătrați, care i-a fost donat în 2013.

Iurie Frunză. Foto: icjp.asm.md

Iurie Frunză, 54 de ani, este conferențiar universitar, doctor în drept, cercetător științific coordonator în cadrul Centrului Cercetări Juridice al ICJP al AȘM. Și-a început cariera ca anchetator în poliția economică, apoi a continuat ca procuror militar, a deținut funcția de decan al facultății de drept a Universității Slavone, prodecan și șef de catedră la ULIM. Este autor de manuale și monografii științifice.

Iurie Frunză a avut anul trecut venituri oficiale din activitatea didactică și științifică de 318,2 mii de lei.

Candidatul a mai raportat o casă de locuit în Ialoveni cu un terent aferent de 866 metri pătrați, două garaje și o cotă parte dintr-un apartament.

Iurie Frunză conduce două mașini, un Opel Combo și o Dacia, primite în folosință prin mandat în 2008 și , respectiv, în 2016.

Alexandru Sosna este lector la facultatea de drept a Universității de Stat și membru al Colegiului pentru selecție și carieră a judecătorilor din cadrul CSM.

Anul trecut, Alexandru Sosna a fost remunerat cu 19,9 mii de lei de CSM, cu 187,5 mii de lei de Energbank și cu 112.1 mii lei de către Universitatea de Stat.

Din 2018, Sosna este co-proprietarul unei case de locuit în Chișinău, evaluată la 1 milion 90 de mii de lei.

Candidatul a declarat în proprietate trei mașini. Două din ele, Honda CRV, produsă în 2008, și Land Rover, din 2013, l-ar fi costat câte 20 de mii de lei fiecare.

Ion Crețu. Foto: drept.usm.md

Avocatul Ion Crețu este lector la facultatea de drept a universității de Stat, formator la Institutul Național al Justiției, la Centrul de Instruire al Avocaților și la Centrul Național de Instruire în Insolvență. Este membru al Colegiului științific consultativ de pe lângă Curtea Supremă de Justiție. A făcut parte din grupul de elaborare a proiectului Codului Civil.

Avocatul deține în proprietate mai multe terenuri agricole, o casă de locuit de 136 de metri pătrați, cu valoarea de peste 2 milioane de lei, finisată în 2017. Mai deține încă alte două case de locuit primite moștenire și trei apartamente în construcție.

Ion Crețu mai declară și două automobile de model Mercedes, procurate în 2016, cu 113,5 mii lei, și în 2018, cu 562,4 mii lei.

Ion Crețu este fondator a trei societăți comerciale.

Doctorul în drept Ghenadie Fortuna este avocat și lector la facultatea de drept a Universității de Stat din Moldova. Anterior, la început de carieră, a lucrat anchetator în Procuratură, iar din 2013 până în 2017 a fost membru al Consiliului Superior al Procurorilor.

Fortuna a raportat în Declarația de avere 99,4 mii de lei câștigați în 2019 din activitatea didactică și 9100 de lei, proveniți din avocatură.

Candidatul este proprietarul a trei apartamente în Chișinău, procurate în 1994, 2008 și 2016.

În 2013, profesorul și-a cumpărat cu 19 mii de euro un automobil Toyota Camry, iar în 2017, Toyota Highlander, cu 29 de mii de euro.

Profesorul a mai raportat și un cont bancar cu 20 de mii de euro.

Tatiana Vîzdoagă. Foto: drept.usm.md

Doctorul în drept Tatiana Vîzdoagă activează din 1992 la facultatea de drept a Universității de Stat.În 2013, a fost membră a Colegiului pentru selecție și carieră a judecătorilor.

Anul trecut, președintele Igor Dodon a decorat-o pe Tatiana Vîzdoagă cu ordinul Gloria Muncii.

Anul trecut, Tatiana Vîzdoagă a obținut venituri de 328,9 mii de lei din activitatea didactică și științifică.

Ion Buzinschi

În 2019, candidata a dat în exploatare o casă de locuit cu suprafața de 271,9 metri pătrați, estimată la peste 2 milioane de lei. Totodată, candidata a mai raportat și două apartamente, de 107,7 și de 78 de metri pătrați.

Tatiana Vîzdoagă a mai indicat în Declarația de avere și un ceas de 12 mii de euro, procurat de soțul său, avocatul Ion Vîzdoagă, în 2018.

Tatiana Vâzdoagă a raportat și un cont bancar cu 36 de mii de euro.

Ion Buzinschi este prodecan a facultății de drept a Universității de Stat Alecu Russo din Bălți. În trecut, a lucrat jurist la mai multe întreprinderi.

Anul trecut, Ion Buzinschi a fost remunerat pentru activitatea didactică cu 131,2 mii de lei.

Ion Buzinschi a raportat și două credite bancare, în sumă totală de 70 de mii de lei.

Anul trecut, familia Buzinschi a aplicat la programul Prima casă, procurându-și o locuință de 373 mii de lei, pe care trebuie s-o achite timp de 20 de ani.

Acest articol este realizat în cadrul proiectului „Consolidarea statului de drept şi asigurarea transparenţei sistemului judecătoresc”, implementat de A.O. „Juriştii pentru drepturile omului” cu suportul National Endowment for Democracy, care nu influenţează în niciun fel subiectul şi conţinutul investigaţiilor publicate.

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 3 Iunie 2020, ora: 09:49

Un fost ziarist de la Sputnik Moldova denunță cenzura practicată de oficiosul propagandei ruse

Un fost ziarist de la Sputnik Moldova denunță cenzura practicată de oficiosul propagandei ruse

Sputnik Moldova, finanțată de guvernul rus și devenită un instrument al propagandei mediatice oficiale, ar avea o listă cu persoane „indezirabile” pentru apariția în textele publicate pe site sau în emisiunile difuzate de postul lor de radio, acuză un ziarist...

( ) Citeşte tot articolul

Timpul Local 3 Iunie 2020, ora: 08:54

Prognoza METEO pentru 7 zile / FOTO

Prognoza METEO pentru 7 zile / FOTO

 Meteorologii anunță pentru astăzi ploi calme doar în regiunea de nord. În centru și sud vremea va fi însorită, cu cer parțial acoperit de nori.

( ) Citeşte tot articolul

Timpul Local 3 Iunie 2020, ora: 08:34

Un tren pe ruta Bălți-Ocnița a luat foc din mers / VIDEO

Un tren pe ruta Bălți-Ocnița a luat foc din mers / VIDEO

 Un nou incendiu pe calea ferată. Trenul Ocniţa-Bălţi a luat foc, ieri, pe sectorul Tîrnova-Dondușeni. Potrivit unui comunicat al CFM, ajutorul mașinistului a observat fum în cabina din spate a trenului.

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 3 Iunie 2020, ora: 08:28

Unul dintre vicepretorii sectorului Buiucani al capitalei a fost testat ieri cu COVID-19

Unul dintre vicepretorii sectorului Buiucani al capitalei a fost testat ieri cu COVID-19

 Unul dintre vicepretorii sectorului Buiucani al capitalei a fost testat ieri cu COVID-19. Anunțul a fost făcut de primarul Ion Ceban, pe 3 iunie. Într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook, edilul a precizat că pretura sectorului Buiucani a intrat în carantină.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 3 Iunie 2020, ora: 08:27

Cutremur fără precedent în Europa! Anunțul făcut de Franța, a doua mare economie de pe continent

Cutremur fără precedent în Europa! Anunțul făcut de Franța, a doua mare economie de pe continent

Ministrul francez al Economiei şi Finanţelor a anunţat luni că Guvernul de la Paris mizează în prezent pe o contracţie de 11% a Produsului Intern Brut în acest an, faţă de un recul de 8% cât estima anterior.

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 3 Iunie 2020, ora: 08:18

Horoscopul zilei de azi, MIERCURI 3 IUNIE 2020. Gândește bine ce vrei!

Horoscopul zilei de azi, MIERCURI 3 IUNIE 2020. Gândește bine ce vrei!

 Soarele in Gemeni si Venus retrograd fac o conjunctie de zile mari. Intereseaza-te de ceva nou: poate un nou look, un nou stil, o noua conceptie. Simti nevoia de ceva proaspat. Chiar daca Mercur incepe sa incetineasca si sa se pregatesca de retrogradarea din 18 iunie, Marte vrea mai multa...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 3 Iunie 2020, ora: 07:42

Implicarea Armatei a 14-a a Federației Ruse în războiul ruso-moldovenesc din 1992

Implicarea Armatei a 14-a a Federației Ruse în războiul ruso-moldovenesc din 1992

Colapsul Uniunii Sovietice, dincolo de implozia imperiului comunist, a creat o serie de probleme tuturor statelor ex-sovietice, una dintre cele mai stringente devenind cea a existenţei, în teritoriul acestora, a unui contingent uriaş de forţe armate ale unei formaţiuni statale noi...

( ) Citeşte tot articolul

Timpul Local 3 Iunie 2020, ora: 07:25

ULTIMA ORĂ /// 60 de cazuri confirmate de COVID-19 în comuna Trușeni

ULTIMA ORĂ /// 60 de cazuri confirmate de COVID-19 în comuna Trușeni

Primăria comunei Trușeni anunță că în total 60 persoane s-au infectat, 0 cazuri suspecte, 15 se află în carantină, 113 sunt monitorizate la domiciliu și 39 sunt tratate!

( ) Citeşte tot articolul

ROMÂNIA 3 Iunie 2020, ora: 01:13

Vatra Dornei - comoara turistică a Bucovinei

Vatra Dornei - comoara turistică a Bucovinei

Statiunea Vatra Dornei se afla la 89 de kilometri de Bistrita Nasaud si 112 kilometri de Suceava, si este recunoscuta si apreciata in intreaga lume pentru frumusetea ei. Numita si Perla Bucovinei, Vatra Dornei nu inceteaza sa impresioneze turistii de peste tot prin clima placuta, peisaje...

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 3 Iunie 2020, ora: 00:33

„200 DE MILIOANE” / Împrumutul de la ruși - analiză 10TV despre acordul diabolic cu Moscova (VIDEO)

„200 DE MILIOANE” / Împrumutul de la ruși - analiză 10TV despre acordul diabolic cu Moscova (VIDEO)

Ce se ascunde, de fapt, în spatele așa-numitului acord de împrumut pe care l-au negociat oamenii lui Igor Dodon „din numele Republicii Moldova”, ce interese stau în spatele acestui document și ce risca Republica Moldova în cazul în care acesta nu ar fi...

( ) Citeşte tot articolul

ROMÂNIA 3 Iunie 2020, ora: 00:13

În țara cu cele mai multe mame minore din UE, parlamentul e la un pas să scoată „educația sexuală” din școli

În țara cu cele mai multe mame minore din UE, parlamentul e la un pas să scoată „educația sexuală” din școli

România s-a aflat în ultimii ani pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește mamele adolescente, potrivit datelor Eurostat. Cu toate acestea, educația sexuală în școlile din România nu a fost obligatorie până acum și mai puțin de 10%...

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 2 Iunie 2020, ora: 20:46

Maia Sandu spune că a văzut ce fel de partner e Dodon

Maia Sandu spune că a văzut ce fel de partner e Dodon

Președinta PAS, Maia Sandu, spune că exclude orice fel de discuții cu Partidul Socialiștilor și cu președintele Igor Dodon.

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 2 Iunie 2020, ora: 17:53

Regina Elisabeta a II-a, 67 de ANI de la încoronare / VIDEO

Regina Elisabeta a II-a, 67 de ANI de la încoronare / VIDEO

Astăzi se împlinesc 67 de ani de când Elizabeth Alexandra Mary Windsor a fost încoronată regina Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

( ) Citeşte tot articolul

Lumea 2 Iunie 2020, ora: 17:43

Liderii G7 resping propunerea lui Trump de a invita Rusia să se alăture din nou grupului

Liderii G7 resping propunerea lui Trump de a invita Rusia să se alăture din nou grupului

Marea Britanie și Canada s-au opus reîntoarcerii Rusiei în G7, după ce președintele SUA, Donald Trump a spus că va amâna summitul prevăzut în iunie în Statele Unite şi că va invita alte ţări să se alăture reuniunii, printre care și Rusia. Prim-ministrul...

( ) Citeşte tot articolul

Social 2 Iunie 2020, ora: 17:38

Peste 2 MII de părinți au depus o PETIȚIE prin care cer redeschiderea grădinițelor

Peste 2 MII de părinți au depus o PETIȚIE prin care cer redeschiderea grădinițelor

Părinții susțin că înțeleg eventualele riscuri legate de deschiderea grădinițelor în condițiile epidemiologice, însă, potrivit lor, copiii sunt supuși riscului dublu atât timp cât părinții muncesc și pot contacta virusul, iar ei sunt în grija altor...

( ) Citeşte tot articolul

ROMÂNIA 2 Iunie 2020, ora: 17:35

Cât te costă să mergi vara asta în vacanță pe litoralul românesc. Care sunt prețurile în Grecia sau Bulgaria

Cât te costă să mergi vara asta în vacanță pe litoralul românesc. Care sunt prețurile în Grecia sau Bulgaria

 Preţurile în cea mai căutată staţiune de la malul Mării Negre din România, Mamaia, variază, în medie, de la 30 de euro/noapte de persoană la un hotel de 3 stele, la 120 de euro, pentru unul de cinci stele, dar în funcţie şi de perioada aleasă, în timp...

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 2 Iunie 2020, ora: 17:30

Ultima oră // + 188 de persoane testate pozitiv la Covid-19 în Moldova: Bilanțul a ajuns la 8548

Ultima oră // + 188 de persoane testate pozitiv la Covid-19 în Moldova: Bilanțul a ajuns la 8548

 Astăzi au fost confirmate în Republica Moldova, 188 cazuri noi de infectare cu COVID-19, dintre care 5 în Transnistria. Cu transmitere locală – 187 cazuri și de import – 1 caz (Republica Turcia).

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 2 Iunie 2020, ora: 16:33

BREAKING! Dodon a decis ca militari din R. Moldova să participe la parada militară de „ziua victoriei” de la Moscova

BREAKING! Dodon a decis ca militari din R. Moldova să participe la parada militară de „ziua victoriei” de la Moscova

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a acceptat invitația părții ruse de a participa la sărbătorile dedicate „zilei victoriei” în marele război patriotic.

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)