Internațional

Cutreierând prin bloguri…

Tribunele stadionului de la Buiucani vor fi acoperite

Radu Lisiţa

Stadionul unde s-au format mai multe „stele” ale fotbalului autohton este în reconstrucţie. Nu e vorba de gazonul Complexului sportiv pentru copii şi tineret Buiucani, ci de tribunele acestuia, care în scurt timp vor fi acoperite.

Luni, 20 iunie, a fost instalată o plasă care nu va permite ca balonul să cadă pe acoperişurile vecine. Au mai fost fixaţi şi stâlpi de sprijin, iar în curând va apărea şi acoperiş deasupra celor câteva sute de scaune.

Construcţia stadionului a început în 1998, la un an după fondarea clubului. În 2000 a fost instalat gazonul artificial, primul din Moldova. Complexul sportiv a fost sfinţit în anul 2007. Pe acest stadion se antrenează circa 300 de juniori, iar FC Costuleni dispută aici meciurile de acasă pe timp de iarnă.

Michelangelo – talent desăvârşit în artă şi în negoţ?

Alice Teodorescu

Când am ales să citesc această carte, nu ştiam foarte multe despre viaţa lui Michelangelo, fiind obişnuită cu clişeele tipice care sălăşluiesc în mitul sculptorului perfect şi cu trăsăturile „ideale” ale acelui homo universalis renascentist. Însă, depăşind frânturile de informaţie care îmi rămăseseră de pe băncile şcolilor, am descoperit o poveste plină de farmec şi chinuri ale unui creator tipicar şi perfecţionist, acuzat, totuşi, de Antonio Forcellino, a fi fost de o avariţie cruntă.

Michelangelo, o viaţă neliniştită prezintă Omul Michelangelo, plasat într-un context foarte bine surprins de acest istoric al artelor, care reconstituie cu precizie detaliile de natură istorică, socială şi economică ale oraşelor-stat ce guvernau Peninsula Italică în secolul XVI, care nu ştirbesc din strălucirea Artistului Michelangelo, subliniind tocmai succesul şi renumele pe care sculptorul le căpătase de la o vârstă fragedă printre nobilimea din Florenţa, Roma şi nu numai. Mai mult decât atât, parcursul sinuos al artistului este notat încă de la naştere şi până la moarte, atrăgând atenţia asupra unor aspecte mai puţin cunoscute ale vieţii sale, pe baza unei cercetări minuţioase şi a unor surse variate: biografiile comandate de Michelangelo în timpul vieţii, documente privind situaţia sa financiară sau inventarele întocmite de notarii vremii.

Redescoperim România pe două roţi

VisUrât

Pe 8 octombrie 2010, stând la o bere cu Robert, ca să nu stăm degeaba am făcut un proiect. Ne-am zis ar fi foarte frumos dacă ne-am urca pe motociclete şi am pleca să vedem TOATĂ România. Aveam la mine o hartă în miniatură (pe o coală de agendă) şi am desenat un traseu. Apoi am calculat kilometrii dintre punctele respective şi au ieşit 4800km. Asta presupunea să mergem direct din reşedinţă de judeţ în reşedinţă de judeţ. Atunci ne-am dat seama că asta nu înseamnă să vezi toată România, prin urmare ne trebuia mai mult. Şi am făcut mai mult.

Am făcut un traseu de 11.000 de kilometri prin România, kilometri pe care îi vom parcurge pe motocicletă. Dar totuşi mai lipsea ceva, şi anume motivul. Era clar că motivul principal este faptul că vrem să ne plimbam şi să vedem toată ţara (mai ales că Robert n-a trecut decât o singură dată Carpaţii spre zona Moldovei şi a văzut doar Iaşiul), dar vroiam ceva mai mult. Şi atunci am găsit ceva mai mult – promovarea turismului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *