Internațional

Cutreierând prin bloguri: “Banii ne oferă libertate!”

Revoluţia rostului

Octavian Racu

Veacul nostru va fi marcat de căutarea rostului pierdut. Fiţi de acord, astăzi existenţa noastră e ca frunza în vânt – nu ştim pentru ce ne trezim dimineaţa şi încotro ne va purta valul vieţii. Lucrăm zi de zi pentru un pumn de bani pe care cumpărăm haine, mâncare, imobile, obiecte de lux, fără a vedea un rost final în toate acestea. Obiectele apar în mâinile noastre şi dispar. Consumul a deveni autosuficient. El nici măcar existenţa morţii nu mai recunoaşte.

Strămoşii noştri, în schimb, vedeau rost în orice obiect, în orice acţiune, fiind prin aceasta mai puternici decât noi. E adevărat că ei au trecut prin multe pericole şi greutăţi, dar, în acelaşi timp, au trăit o viaţă mult mai fericită! Ei au gustat din plin din viaţă şi, ajungând la bătrâneţe, nu au mai simţit nicio frică faţă de moarte. Ei au ştiut pentru ce au trăit, pentru ce au procreat şi de dragul cui au muncit şi au luptat. Ei au avut un ROST.
Fiind întrebat cum ar trăi dacă ar fi din nou tânăr, Petre Ţuţea a răspuns că ar alege să trăiască din nou aceeaşi viaţă. Toate acestea, în pofida suferinţelor la care a fost supus în decursul vieţii! Câţi dintre noi cred că vor răspunde la fel la adânci bătrâneţi? Fiecare ar vrea ceva mult mai bun, pentru că nimic bun n-ar remarca în propria sa viaţă. Oare nu avem motive să ne invidiem buneii? (…) Regăsirea rostului este un adevărat act revoluţionar, pentru că răstoarnă ordinea lucrurilor într-un totalitarism relativist. REVOLUŢIA ROSTULUI este buturuga care urmează să răstoarne carul lumii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *