Internațional

Cutreierând prin bloguri: “MulţuMITA la moldoveni”

Nu-i greu

Viorel Mardare

Iată o staţie de troleibuz, peste drum de Primărie:

Marcel Pavel cumpără păr, Olia Tira cântă pentru Orange, unii se odihnesc la Saharna, Poceaev şi Israel, alţii scriu teze şi fac marşuri în numele cânepii. Toate sub nasul Primăriei. Chiar şi – hrenevoznaet ce-o fi asta – Headswitch ne zâmbesc, parcă vrând să ne spună despre cât îs de bucuroşi să stea lipiţi pe staţie.

Soluţia. Soluţia este să existe cineva căruia să-i pese, în Primărie. Asta în primul rând. În al doilea – să adune numerele de telefon ale ăstor cu părul, cu tezele şi Poceaev şi să se întâlnească cu ei ca să le ia amenzile necesare. Şi nu amenzi cât coafura lui Marcel Pavel, ci amenzi dure, să-şi vândă grupa Headswitch până şi chiloţii, ca să le achite.

Nu-i greu […]

Valorile şi oamenii

Daniela Dermengi

Valori umane… Mai ştie cineva ce înseamnă aceasta? Or, mai trăieşte cineva conducându-se după anumite valori? Se pierd oamenii cu valori, se pierd valorile cu oamenii…

Legăturile dintre oameni se stabilesc în diverse circumstanţe, având la bază diverse valori sau nonvalori. Legăturile cu oamenii se pot păstra sau se pot pierde în timp, pot fi de viaţă sau pur şi simplu accidentale şi ambulante… Din lipsă de valori oamenii îşi provoacă suferinţă intenţionat, din lipsă de valori oamenii se trădează, se judecă, se bârfesc, se mint…

Unii oameni îşi pierd valorile peste noapte… Şi dacă mai ieri ai încercat să linişteşti pe cineva rănit de lipsa de valori a altora, astăzi ai putea să fii victima rănitului de altădată… Şi chiar doare rana provocată de o rană pe care ai vindecat-o, doare să fii rănit de o cicatrice.

Fii în faţa oamenilor o carte cu un titlu ce spune tot şi nu-ţi fie frică să te laşi deschisă, dar ai grijă să fii o carte cu cât mai multe file albe: orice bucăţică ruptă din filele negre sunt parte ruptă din tine; durerea ta creşte cu cât scrii mai mult şi mai mult… cuvintele potrivite la locul potrivit.

Verticalitatea omului contează.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *