Actualitate

Da! pentru bulevardul Grigore Vieru

Bulevardul Renasterii din capitala va fi redenumit in bulevardul Grigore Vieru, in memoria regretatului poet. O decizie in acest sens a fost votata, joi seara, in sedinta Consiliului municipal Chisinau (CMC).

In cadrul aceleiasi sedinte, dupa dispute indelungate, 18 consilieri din 34 au sustinut propunerea consilierului Oleg Cernei de stramutare a monumentului „Eroilor Comsomolului” si inlocuirea acestuia cu un monument al lui Grigore Vieru. In contextul comemorarii altor personalitati notorii, primarul interimar al capitalei, Vlad Cotet, a propus instalarea placii comemorative pentru Vasile Procopisin, Nicolae Corlateanu, Mihai Dolgan, Steliana Grama si lui Nicolae Garbalau. Doar placa comemorativa pentru Mihai Dolgan va fi instalata din bani publici, celelalte – din contul solicitantilor.

In cadrul aceleiasi sedinte, Cotet a propus conferirea titlului de „Cetatean de onoare al orasului Chisinau” pentru scriitorul Dumitru Matcovschi si lingvistul Valentin Mandacanu. Propunerile vor fi examinate la urmatoarele sedinte ale CMC.

Info-Prim Neo
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *