Astăzi 24 Ianuarie 2020, Vineri - Ultima actualizare la ora 10:00
Abonamente

Direcţia Europa 25 Noiembrie 2011, ora 15:41    Din editia print

Dacă aş fi membru al formatului 5+2, aş tăia picioarele unui scaun

Marime Font

Un artist european în gaura neagră a Europei. 

„În golful acela de piraţi, n-am văzut nici spânzurători, nici oameni spânzuraţi. Sunt semeni de-ai noştri, cu aceleaşi griji cotidiene”. E concluzia artistului Ghenadie Popescu care, după ce a parcurs cu roaba peste o mie de kilometri prin mai multe ţări europene, a ajuns şi în gaura neagră a Europei, după cum e numită regiunea transnistreană. În cele şase zile de călătorie, nimeni nu i-a cerut să se legitimeze, deşi s-a prezentat la „vamă” cu un nume inventat şi a spus că locuieşte pe str. Sovietskaia. Ghenadie are şi o explicaţie - nu există în lume o imagine mai paşnică decât un om, împingând o roabă… Şi dacă tot, în ultimul timp, s-a intensificat dialogul dintre Chişinău şi Tiraspol, vă propunem să aflaţi cum a fost acest dialog pentru eroul nostru.

al

Loading...


Ghenadie Popescu şi roaba sa au devenit cunoscuţi şi în Europa, după ce au înconjurat Parisul timp de 12 ore. Artistul a mai hoinărit o zi întreagă, cu o „mămăligă” din zăpadă în roabă, prin Polonia. A participat şi la ediţia a 11-a a concursului sportiv „Roaba Olimpică”, în oraşul Pecs din Ungaria. Tot aici, el a intrat într-un mall, având în roabă un boschetar care ţinea în mâini o foaie cu inscripţia: „Sunt fericit!”. Chiar dacă artistul avea autorizaţia necesară de la patronul mall-ului, paza i-a alungat imediat. Acum doi ani, Popescu a dat start acţiunii „Roaba tricoloră”. În cadrul acesteia, el a parcurs peste o mie de kilometri pe traseele Naslavcea-Giurgiuleşti, Reni-Palanca şi Camenca-Dnestrovsk, purtând în roaba sa galbenă două genţi - una roşie şi alta albastră, simbolizând Tricolorul. În consecinţă, se arată uimit că, „o singură fetiţă din Câşliţa-Prut a înţeles mesajul şi m-a întrebat: „Acesta e Tricolorul?”. În rest, oamenii se interesează dacă-i de vânzare roaba…”.

Turism pentru bugetari

Popescu spune că, prin aceste călătorii, urmăreşte să promoveze un nou gen de turism experimental, destinat în special bugetarilor şi neavuţilor. Drept dovadă este şi conţinutul genţilor din roabă: un sac de dormit, o plasă pentru ţânţari, haine de ploaie, un aparat foto, roşii, pâine, conserve, brânză, ceapă... Cât priveşte banii, pentru exploatarea găurii negre a Europei i-au fost de ajuns 400 de lei, parcurgând pe jos 200 km de la Camenca la Dnestrovsk. N-a avut nevoie nici de hartă, a mers doar înainte… Se oprea pe marginea străzii şi intra în vorbă cu oamenii care vindeau legume, comunica în limba în care vorbeau aceştia. Făcea popasuri şi în faţa „căpăţânilor lui Lenin”, pe care le fotografia. „Acolo, spune el, „leninii” şi simbolurile sovietice sunt ca un fel de cipuri implantate în minţile oamenilor, de care nu se pot debarasa”.„Сила Приднестровья - в дружбе”

De la Camenca, a trecut mai întâi prin satele Podoima şi Podoimiţa, unde a descoperit pe neaşteptate că bătrânii vorbesc o română deosebită. „Graiul lor românesc e mai curat decât în alte raioane. O băbuţă m-a strigat: „Ai trăsură nouă? Unde te duci? De ce pe jos?”. I-am spus că sunt în concediu şi aşa-mi place mie să-mi văd ţara. „D-apoi te dor picioarele. Păstrează-le, că la bătrâneţe o să te doară”, mi-a zis ea. I-am lămurit că oricum o să mă doară şi a căzut de acord”. În Raşcov, unde se vorbeşte ucraineana, Ghenadie s-a distrat copios cu un vânzător de legume, care-l tot îndemna: „Купи витаминчики!” („Cumpără nişte vitamine!” - n.a.). Următorul sat, Katerinovka - deşi era mai mare decât altele, avea Casă de cultură şi „un Lenin foarte măşcat” - nu i-a lăsat nicio amintire. Mai mult l-a uimit o inscripţie de la ieşirea din sat: „Сила Приднестровья - в дружбе” („Puterea Transnistriei stă în prietenie” - n.a.). „M-am oprit derutat de cinismul din fraza asta, îşi aminteşte artistul. Ce fel de prietenie e cea acceptată doar de Rusia şi o ţară inexistentă? Tot pe acolo am văzut un panou super-haios. Pe un banner, era desenat un telefon mobil pe fundalul steagurilor transnistrean şi ucrainean, iar deasupra scria: „Роуминг крепчает связь с Украиной” („Roamingul întăreşte legătura cu Ucraina” – n.a.). Eu eram purtătorul Tricolorului în regiune, căutam chestii de rudenie pentru drapelul nostru, dar vedeam nişte scamatorii. Totuşi, în alte localităţi, m-am bucurat de mici găselniţe. De pildă, în gospodăria unui om, poarta era albastră, dar pe gard se întâlnea un roşu şi un galben. Gospodarul a mers la risc...”.

Lenin a stricat roaba…

Fiindcă toate nopţile şi le-a petrecut prin livezi părăsite, scăldându-se în Nistru şi împărţindu-şi bucăţica de pâine cu maidanezii, ajuns la Tiraspol, Ghenadie a căutat drumul spre satul Sucleia, unde locuieşte colegul său, sculptorul Grigore Soltan. Un trecător s-a abătut din cale şi l-a condus până aproape de sat, pierzând jumătate de oră. Dar la Sucleia, pe Popescu îl aştepta ghinionul. După ce a fotografiat un Lenin „caraghios, cu o căpăţână uriaşă”, brusc, i s-a stricat roaba. Se vede că Lenin a blestemat-o… Dar nu-i bai, pentru că Soltan era acasă şi împreună, trăsnind o votcă, l-au pus la punct pe bolşevic şi au reparat roaba în aceeaşi seară.


„Ce, te-ai pălit la cap?”

Cu Ghenadie a fost bună şi miliţia transnistreană. Prima întâlnire a avut loc noaptea, la ieşirea din Grigoriopol. Când a auzit: „Стоп, куда?” („Stop, încotro?” - n.a.), a început deodată să-i explice miliţianului că este bugetar, că locuieşte lângă Bălţi şi că, având concediu, face turism experimental. „I-am spus că aşa mă simt împlinit. Nu mi-a mai cerut actele… În schimb, m-a întrebat prieteneşte: „Ce, te-ai pălit la cap?”. Gata, nu mai era miliţian - în el s-a trezit curiozitatea unui om simplu”. A doua întâlnire cu miliţia a fost „mai romantică”. În penultima zi de drum, s-a oprit să fotografieze „o staţie de autobuz foarte pitorească”. Tot atunci a fost strigat de pe partea opusă a drumului: „Măi, te-am văzut la Slobozia! Vii de acolo pe jos? Ce-i cu tine?”. Artistul a relatat aceeaşi poveste şi miliţianul i-a dorit succes, strigându-i din urmă. „Să fii sănătos!”. Astfel, deşi pare incredibil, în gaura neagră a Europei, Ghenadie Popescu nu şi-a scos niciodată din buzunar documentele.

Transnistria este pământul lui Lujkov…

A mai trecut prin Râbniţa, Jura, Butuceni, Ofatinţi, Zăzuleni şi alte localităţi. Peste tot, ne asigură, lumea îşi vede de grijile sale şi nu-i pasă de politică. „Ei îşi dau seama că trăiesc într-o „ţară” controlată de un element nesănătos, dar acest lucru nu-i preocupă. Prin regiune se zvoneşte că Transnistria e pământul ex-primarului de Moscova, Iuri Lujkov, care ar fi stăpânul acelor teritorii cu tot ce se află pe ele: oameni, copii, porci, gâşte ş.a.m.d. Însă acum, după ce Putin l-a detronat pe Lujkov, toţi se aşteaptă la schimbări…”, spune Popescu. De fapt, artistul recunoaşte că nici el nu e preocupat de soluţionarea conflictului transnistrean. Chiar şi incorporat în Republica Moldova, crede el, „golful de piraţi” va avea un statut aparte. „Ca şi autonomia găgăuză, această regiune e alimentată de interesele vecinului nostru mare. Că e vorba de Rusia sau Ucraina, pentru mine nu contează. Eu am vrut să văd cum trăiesc oamenii acolo, dar în capul meu nu există soluţii pentru diferende. Mai degrabă oamenii trebuie să circule cu roaba prin ţară pentru a scăpa de robia mentalităţilor bolnave şi a fi sănătoşi fizic”.


Smirnov, „un purtător de cuvânt deseori obraznic”

Despre Igor Smirnov, Ghenadie Popescu crede că este o fiinţă biologică ordinară, iar, din punct de vedere politic - un „purtător de cuvânt deseori obraznic”. Dacă ar bea o bere cu liderul separatist, Popescu l-ar întreba: „Uite, am impresia că ţara asta a matale e un golf de piraţi, unde trăiesc şi oameni care cresc pătlăgele şi fac copii. Cine te crezi matale în faţa lor?”. Dacă ar fi parte a formatului de negocieri 5+2, Ghenadie spune că ar lua un scaun, i-ar tăia picioarele, s-ar pune în patru labe, şi-ar pune rămăşiţa din scaun pe spate şi le-ar spune celorlalţi: „Aşezaţi-vă, vă rog!”. El crede că acest format este o „ficţiune fără semnificaţie, un teatru al absurdului, unde pe nimeni nu-l interesează ce gândesc ceilalţi. În formula în care există acum, regiunea transnistreană va perpetua încă mult timp, până nu se vor schimba ingredientele în politica de vecinătate a Europei”, consideră artistul.

De la Dnestrovsk, Ghenadie Popescu s-a întors cu autobuzul. Deoarece şoferul refuza să-i ia şi roaba, a plătit triplu pentru călătorie. Acum doi trei-ani, el a mers pe jos, târând o mămăligă de 200 kg până în Europa, pe traseul Chişinău-Iaşi şi a parcurs tot râul Bâc, târând o barcă făcută tot de el…

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Ianuarie 2020, ora: 09:48

7 lucruri pe care ar trebui să le știi despre Hora Unirii

7 lucruri pe care ar trebui să le știi despre Hora Unirii

Hora Unirii este unul dintre simbolurile sărbătorii naționale prin care românii celebrează în fiecare 24 ianuarie Ziua Unirii Principatelor Române din 1859, prin dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza, în Moldova şi Muntenia. Celebra compoziție: „Hai să dăm...

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 24 Ianuarie 2020, ora: 09:13

opinie CIFRE INCREDIBILE /// 80% din tinerii (18-29 de ani) din Chișinău vor ca R. Moldova să adere la UE / Dodon și PSRM sfidează tineretul din RM și se ține la putere pe nostalgia pensionarilor

CIFRE INCREDIBILE /// 80% din tinerii (18-29 de ani) din Chișinău vor ca R. Moldova să adere la UE / Dodon și PSRM sfidează tineretul din RM și se ține la putere pe nostalgia pensionarilor

Sondajul publicat ieri conține mai multe informații extrem de interesante, una din ele este numărul covărșitor de tineri care vrea ca R. Moldova să intre în UE.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 Ianuarie 2020, ora: 08:44

Moscova nu crede în râsete

Moscova nu crede în râsete

 Kremlinul nu știe de șagă. A aflat-o pe pielea sa Sașa Dolgopolov, un comedian rus care a îndrăznit să glumească despre cele sfinte: despre religie și despre Putin. În februarie 2019, de pe scena unui bar din Sankt-Petersburg, Dolgopolov a glumit că pe Iisus ar fi trebuit să-l...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 Ianuarie 2020, ora: 08:23

Mihai Ghimpu: „Niciunul din cei care a făcut alianţă cu socialiştii şi le-a dat puterea nu câştigă de la Dodon”

Mihai Ghimpu: „Niciunul din cei care a făcut alianţă cu socialiştii şi le-a dat puterea nu câştigă de la Dodon”

Preşedintele de onoare al PL, Mihai Ghimpu, consideră că lidera PAS, Maia Sandu, nu trebuie să candideze la alegerile prezidenţiale de la sfârşitul acestui an, din cauză că acest fapt îi va garanta victoria actualului preşedinte, Igor Dodon. În opinia sa, dacă Maia...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 Ianuarie 2020, ora: 08:07

Repertoriul săptămânal Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”

Repertoriul săptămânal Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”

28.01.2020 Ora 18:30 Sala Studio „Copiii Foametei. Mărturii ” de Alexei Vakulovski Durata spectacolului - 1h 40m / Pauză: Nu Spectacol nerecomandat tinerilor sub 12 ani. „Luminiţa Ţâcu împreună cu toată echipa a reuşit să desăvârşească...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 Ianuarie 2020, ora: 07:59

Vlad Ţurcanu: După alegerile parlamentare din Hînceşti, se poate discuta despre consolidarea polului unionist (tvrmoldova.md)

Vlad Ţurcanu: După alegerile parlamentare din Hînceşti, se poate discuta despre consolidarea polului unionist (tvrmoldova.md)

Într-o intervenţie telefonică la emisiunea Punctul pe AZi, Vlad Ţurcanu, vicepreşedinte PU,, a declarat că, după alegerile din 15 martie din circumscripţia 38, Hînceşti, se poate discuta despre o consolidare a polului unionist.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 Ianuarie 2020, ora: 07:49

BELGIA: 23 de migranţi descoperţi într-un camion frigorific la Zeebrugge

BELGIA: 23 de migranţi descoperţi într-un camion frigorific la Zeebrugge

 Douăzeci şi trei de migranţi, care spun că sunt originari din Eritreea şi că încercau să ajungă în Marea Britanie, au fost descoperiţi joi dimineaţă într-un camion frigorific în apropiere de portul Zeebrugge, în Belgia, a anunţat parchetul din...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 Ianuarie 2020, ora: 07:40

PROGNOZA METEO PE 7 ZILE. Cum va fi vremea până la sfârșitul lunii

PROGNOZA METEO PE 7 ZILE. Cum va fi vremea până la sfârșitul lunii

Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță pentru astăzi, 24 ianuarie, cer variabil pe tot teritoriul țării, maxime termice de până la +6 grade și minime de până la -5 grade noaptea. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, vântul va sufla din sud-vest, iar...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 Ianuarie 2020, ora: 07:33

Unirea Principatelor Române, sărbătorită la Iaşi, în prezenţa preşedintelui şi a premierului

Unirea Principatelor Române, sărbătorită la Iaşi, în prezenţa preşedintelui şi a premierului

 Unirea Principatelor Române va fi celebrată vineri, la Iaşi, printr-o serie de manifestări la care sunt aşteptaţi să participe preşedintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 Ianuarie 2020, ora: 07:28

Ambasadorul Ucrainei la București pretinde că declarația lui Zelenski a fost tradusă greșit și că președintele a spus că Bucovina a fost „luată”, dar nu „ocupată”

Ambasadorul Ucrainei la București pretinde că declarația lui Zelenski a fost tradusă greșit și că președintele a spus că Bucovina a fost „luată”, dar nu „ocupată” Din editia print

Ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, Oleksandr Bankov, afirmă că declaraţia lui Volodimir Zelenski, anume că România ar fi ocupat Bucovina de Nord, a fost tradusă greşit din ucraineană în engleză pe pagina oficială a Preşedinţiei din ţara vecină.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 Ianuarie 2020, ora: 07:25

HOROSCOP, 24 IANUARIE 2020. Astrologii vin cu vești bune pentru nativii zodiacului

HOROSCOP, 24 IANUARIE 2020. Astrologii vin cu vești bune pentru nativii zodiacului

 Astrologii au prezentat horoscopul pentru vineri, 24 ianuarie, iar potrivit acestora unii dintre nativii zodiacului vor avea parte de vești bune. De asemenea, se anunță o zi în care creativitatea nativilor va ajunge la cote maxime, ceea va da naștere unor idei inedite. Iată care...

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 24 Ianuarie 2020, ora: 07:20

Mihai Ghimpu sugerează că Maia Sandu ar fi luat decizia de asumare a răspunderii la comanda cuiva: „Timpul le va arăta pe toate” (agora.md)

Mihai Ghimpu sugerează că Maia Sandu ar fi luat decizia de asumare a răspunderii la comanda cuiva: „Timpul le va arăta pe toate” (agora.md)

Fostul lider al Partidului Liberal, Mihai Ghimpu este e părere că fosta șefă a Cabinetului de miniștri, Maia Sandu ar fi luat decizia de asumare a răspunderii la comanda cuiva. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4. Mai mult,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 Ianuarie 2020, ora: 07:16

7 orașe din CHINA, în carantină, 25 de MORȚI, peste 800 de bolnavi. Ce este virusul „cu coroană” și cum se transmite

7 orașe din CHINA, în carantină, 25 de MORȚI, peste 800 de bolnavi. Ce este virusul „cu coroană” și cum se transmite

Ce sunt coronavirusurile Noul virus din China se extinde cu repeziciune în lume. Cinci persoane care ar putea fi infectate sunt sub monitorizare în Scoția și o alta, în Irlanda de Nord. În China, 25 de oameni au murit și peste 800 s-au îmbolnăvit. 13 cazuri au...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 24 Ianuarie 2020, ora: 07:00

(ANALIZĂ) Unirea Principatelor Române: diplomaţie și propagandă europeană (1848-1859)

(ANALIZĂ) Unirea Principatelor Române: diplomaţie și propagandă europeană (1848-1859)

Aflată în exil încă din anul 1848, pleiada de tineri intelectuali şi oameni politici cunoscută sub denumirea de „generaţia paşoptistă“ îşi fixa pentru anii ce aveau să urmeze câteva obiective clar conturate ce urmau a fi aduse la cunoştinţa marilor...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 24 Ianuarie 2020, ora: 04:57

„Mica Unire”, primul PAS spre România. Cum s-a făcut Unirea Principatelor Române sub domnia lui Cuza

„Mica Unire”, primul PAS spre România. Cum s-a făcut Unirea Principatelor Române sub domnia lui Cuza

Ziua de 24 ianuarie a rămas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, în anul 1859, la foarte scurt timp după numirea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei și Țării Românești.

( ) Citeşte tot articolul

Politică 23 Ianuarie 2020, ora: 19:38 de Mihaela Culcinschi

Din același salariu, Dodon a plecat în vacanță la Maldive și Seychelles, iar colegul său Tudor Deliu s-a odihnit la Cocieri și Călărași

Din același salariu, Dodon a plecat în vacanță la Maldive și Seychelles, iar colegul său Tudor Deliu s-a odihnit la Cocieri și Călărași

În timp ce președintele Igor Dodon, fiind deputat în perioada 2009-2016, a scos din buzunar zeci de mii de euro pentru cele mai luxoase vacanțe, alături de familie, în Maldive, Dubai sau Seychelles, foștii săi colegi de Parlament nu și-au permis să cheltuiască pentru...

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 23 Ianuarie 2020, ora: 18:48

Alexandru Tănase: Modificarea procedurii de numire a judecătorilor la CSJ e necesară și nu trebuie legată de actualul președinte

Alexandru Tănase: Modificarea procedurii de numire a judecătorilor la CSJ e necesară și nu trebuie legată de actualul președinte

 Guvernul a aprobat un proiect de lege care vine cu unele modificări ale Constituţiei R. Moldova, care ar putea aduce mai multă independență judecătorilor şi exclud influenţele politicului din Consiliul Superior al Magistraturii. Proiectul propune ca judecătorii Curţii Supreme de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Ianuarie 2020, ora: 17:35

VIDEO/ Moarte misterioasă, la Glodeni

VIDEO/ Moarte misterioasă, la Glodeni

Moarte învăluită de mister, în raionul Glodeni. O femeie de 67 de ani a fost găsită moartă de către un vecin, el în grădină. Totul s-a întâmplat în dimineața de 23 ianuarie, în jurul orei 07.00, în satul Iabloana.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Ianuarie 2020, ora: 17:21

DILEMA BĂRBAȚILOR: cum le place femeilor, cu BARBĂ sau fără?

DILEMA BĂRBAȚILOR: cum le place femeilor, cu BARBĂ sau fără?

Cel mai nou studiu despre „bărboși” spune că dacă o femeie aleargă mâncând pământul când vede orice creatură păroasă, nu același lucru se întâmplă și în urma impactului cu un bărbat care își poartă cu mândrie barba....

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Ianuarie 2020, ora: 17:13

De ce stresul provoacă încărunţirea părului. Explicația neașteptată a cercetătorilor

De ce stresul provoacă încărunţirea părului. Explicația neașteptată a cercetătorilor

Oamenii de știință spun că este posibil să fi descoperit de ce stresul provoacă încărunțirea părului dar și o posibilă modalitate de a stopa acest proces fără să apelăm la produse de vopsire. În testele efectuate la șoareci, celulele stem care controlează culoarea...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Ianuarie 2020, ora: 16:59

Ministerul Român de Externe a solicitat clarificări Ucrainei după afirmaţiile preşedintelui Vladimir Zelenski

Ministerul Român de Externe a solicitat clarificări Ucrainei după afirmaţiile preşedintelui Vladimir Zelenski

Astăzi, 23 ianuarie, Dan Neculăescu, secretar de stat, a avut, la sediul MAE, o discuție cu ambasadorul Ucrainei la București, care a prilejuit o trecere în revistă a aspectelor de interes pe agenda bilaterală, cu accent asupra comisiilor mixte interguvernamentale comune.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Ianuarie 2020, ora: 16:54

Un curier care a scuipat pe o pizza înainte s-o livreze ar putea petrece 18 ani în închisoare

Un curier care a scuipat pe o pizza înainte s-o livreze ar putea petrece 18 ani în închisoare

Un procuror turc a solicitat joi până la 18 ani de închisoare pentru un fost curier, acuzat că a scuipat pe o pizza înainte de a o livra clientului, relatează AFP. Fapta a avut loc la data de 24 decembrie 2017 în localitatea Eskişehir din centrul...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Ianuarie 2020, ora: 16:50

BREXITUL înseamnă mai multe locuri de muncă pentru Germania

BREXITUL înseamnă mai multe locuri de muncă pentru Germania

 Aproximativ 20 de firme britanice au comunicat autorităţilor germane în anul 2019 că intenţionează să deschidă birouri şi să creeze 680 de noi locuri de muncă în Germania, mai multe decât valoarea cumulată a precedenţilor doi ani, a anunţat joi Agenţia...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Ianuarie 2020, ora: 16:42

O șoferiță în vârstă de 31 de ani acuză că pompele din benzinării sunt „sexiste”

O șoferiță în vârstă de 31 de ani acuză că pompele din benzinării sunt „sexiste”

Melanie Morgan, în vârstă de 31 de ani, a făcut câteva poze în timp ce se lupta cu o pompă la benzinărie, potrivit dailymail.co.uk. Ea susține că pompele sunt „sexiste”, deoarece sunt proiectate special pentru bărbați, nu și pentru femei care au...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Ianuarie 2020, ora: 14:29

Cod galben de vânt la Chișinău! Acoperișul unei stații de așteptare de pe bulevardul Ștefan cel Mare a fost avariată

Cod galben de vânt la Chișinău! Acoperișul unei stații de așteptare de pe bulevardul Ștefan cel Mare a fost avariată

La Chișinău apar primele „victime” ale codului galben de vânt anunțat de meteorologii moldoveni. Acoperișul stației de așteptare „Grădina publică Ștefan cel Mare și Sfânt” a fost smuls din construcție din cauza rafalelor de vânt. Potrivit...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)