Sport

Dacia Chisinau va evolua la Cupa Comunitatii

Al patrulea club de fotbal din R. Moldova care-si va inscrie numele in lista participantilor la Cupa Comunitatii Statelor Independente va fi „Dacia Chisinau”, vicecampioana editiei precedente a campionatului in Divizia Nationala.

„Lupii galbeni”, pregatiti actualmente de antrenorul interimar Sergiu Botnaras, se vor deplasa la editia ordinara a turneului deoarece campioana republicana in exercitiu, dar si invingatoarea ultimei editii a turneului ceseist, Sheriff Tiraspol a renuntat sa plece la competitie din cauza programului infernal din aceasta toamna (participari in campionatul si cupa R. Moldova, evaluari in Europa League).

Formatia antrenata de belarusul Leonid Kuciuk a avut o prezenta constanta la competitia moscovita in ultimele zece editii, aducand in R. Moldova doua trofee de invingatoare. Situatii in care contingentul de participanti la Cupa Comunitatii era constituit nu doar din campioane ale statelor CSI au fost consemnate si la editiile precedente riscand sa se repete si la cea curenta. Astfel, Republica Belarus va fi reprezentata de medaliata cu bronz, Dnepr Moghiliov, dupa ce primele doua clasate, BATE Borisov si Dinamo Minsk, au refuzat.

De asemenea, se pare, ca nici campioana Uzbekistanului, Bunyodkor, la care evolueaza si vedeta braziliana Rivaldo, nu se va deplasa la Moscova. Federatia de Fotbal a Rusiei a cerut participantelor sa se prezinte la turneu cu jucatori ai loturilor de baza, insa este putin probabil ca vor urma aceasta recomandare Dinamo Kiev si Rubin Kazan, care sunt adversare in grupele Champions League.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *