Dacia HIBRID, apoi electrică! Anunțul mult așteptat despre noile modele Logan și Sandero

publicat în Auto pe 29 Martie 2019, 07:42

Noile generații Sandero și Logan vor avea și versiuni hibride. Acestea vor fi construite pe nouă platforma a grupului Renault, inaugurată recent cu noul model Clio. Anul de lansare pentru cele mai astepate modele Dacia nu este 2019 așa cum se credea, ci toamna lui 2020, au aflat francezii de la L'Argus.

Prin modificarea de platforma, Dacia va putea să implementeze și noile cerințe de siguranță reglementate de legislația europeană.

Marc Suss, directorul programului de modele accesibile Global Access din cadrul Grupului Renault, a confirmat că noile generații Sandero și Logan vor utiliza platforma CMF-B, pe care a fost dezvoltată și nouă generație Renault Clio.


Pe această platforma, Dacia poate monta camera video sau senzori de marșarier și sistemul de frânare automată de urgență (AEB) în dotările standard, așa cum urmează să ceară obligatoriu Uniunea Europeană tuturor modelelor auto în viitorul apropiat.

Dacia speră să dea lovitură cu cele mai ieftine modele electrice de pe piață, însă momentul nu este luat în calcul de conducerea companiei pentru viitorul apropiat. Modelele hibride ar rezolva însă problema emisiilor ridicate ale mașinilor Dacia.

"Nouă platforma ne va permite să respectăm viitoarele regulamente din 2022 și oferă posibilități de electrificare. Pentru a respectă normele pentru dioxid de carbon va trebui să luăm decizii cu privire la electrificarea gamei Dacia. Totuși, în prezent, costurile suplimentare pentru hibridizare sunt foarte importante pentru noi. O mașină electrică Dacia la 27.000 de euro nu ar avea niciun sens", explică Suss.