Dacia şi Zimbru intră în focurile Ligii Europa

publicat în Fotbal pe 5 Iulie 2012, 05:27

Cele două formaţii din Chişinău, Dacia şi Zimbru, deschid, astăzi, sezonul cupelor meciurilor din cupele continentale intercluburi, prin participarea la primul tur preliminar al Ligii Europa. 

De la ora 19:30, pe Stadionul „Zimbru” din capitală, Dacia va întâlni formaţia macedoneană NK Celje, în vreme ce „zimbrii” vor juca, de la ora 21:45, în Ţara Galilor, împotriva celor de la Bangor City. Iniţial, ambele echipe trebuiau să dispute primul meci pe teren propriu, însă UEFA a schimbat ordinea meciurilor pentru cei de la Zimbru, pentru că ambele echipe îşi dispută partidele pe acelaşi stadion din Chişinău.

Cealaltă reprezentantă a Moldovei în Liga Europa, Milsami Orhei, câştigătoarea Cupei, va intra în competiţie abia în turul următor, atunci când va întâlni învingătoarea meciului dintre georgienii de la Torpedo Kutaisi şi kazahii de la FC Aktobe.

Tot în turul doi preliminar, dar al Ligii Campionilor, va intra şi campioana Moldovei, Sheriff Tiraspol, când va întâlni într-o dublă manşă campioana Armeniei, FC Ulisses.

Retururile partidelor de azi din Liga Europa vor avea loc joia viitoare.

Dacia Chişinău debutează în noul sezon fotbalistic european în faţa propriilor suporteri.