Ultima oră

Dacian Cioloş, decorat de preşedintele moldovean Nicolae Timofti cu “Ordinul Republicii” pentru sprijinul acordat R. Moldova

"Distincţia i-a fost conferită domnului Cioloş în semn de înalta apreciere a meritelor deosebite în vederea acordării de asistenţă Republicii Moldova în diverse domenii social-economice şi pentru contribuţie substanţială la procesul de integrare europeană a ţării noastre", se arată în comunicat.

Premierul Dacian Cioloş a vizitat în luna august Republica Moldova, ocazie cu care a discutat cu autorităţile de la Chişinău despre nouă tranşă a împrumutului de 150 de milioane de euro şi condiţionalităţile impuse pentru continuarea finanţării, atât din partea României, cât şi a instituţiilor internaţionale.

Potrivit preşedintelui Klaus Iohannis, nouă politică a României faţă de Republica Moldova va fi sprijinirea instituţiilor şi autorităţilor şi continuarea proiectelor actuale, fără a mai fi sprijinite persoane sau grupuri anume din Moldova.

Mandatul lui Nicolae Timofti că preşedinte al Republicii Moldova a expirat în primăvară acestui an, el fiind prelungit până la momentul depunerii jurământului de către noul şef al statului, socialistul Igor Dodon.  

Hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *