Politică

Dacian Cioloş se va întâlni la începutul anului viitor cu Angela Merkel şi Francois Hollande

"(Angela Merkel – n.r.) m-a invitat la Berlin şi chiar am stabilit data vizitei în timpul întâlnirii de la Consiliu European, pe data de 7 ianuarie am stabilit împreună. I-am spus că aş vrea să merg cât mai repede pentru a discuta mai în detaliu ceea ce avem de gând să facem, care e programul nostru de guvernare, mai ales din perspectiva economică", a declarat premierul Dacian Cioloş la postul de televiziune Antena 3, adăugând că Germania este un partener important pentru ţara noastră şi din punct de vedere economic.

Cioloş a precizat că şi-ar dori ca România să aibă, la nivel guvernamental, "un rol mult mai proactiv" în relaţie cu Uniunea Europeană şi nu reactiv "cum a fost de multe ori până acum".

"În sensul de a anticipa anumite decizii care se pregătesc, anumite proiecte, decizii de acte normative, de a încerca să identifici care pot fi punctele sensibile care să se afle în discuţii, de a avea o poziţie, ca stat membru, pe acele puncte şi de a fi implicat în grupurile de negociere ale poziţiilor finale şi ale deciziilor care se vor lua". Un stat membru când este implicat într-un astfel de proces proactiv, atunci el contează defapt", a punctat Dacian Cioloş.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *