Sport

Dacii au invins in derbiul capitalei

S-au disputat partidele etapei a XVII-a contand pentru Campionatul de fotbal al R. Moldova, Divizia Nationala. Doua intalniri au constituit capul de afis al zilei de duminica: la Rabnita s-au confruntat echipele Iskra-Stal si Sheriff, clasate respectiv pe locurile doi si trei in clasament, iar la Ghidighici s-a desfasurat un nou act al spectacolului fotbalistic dintre formatiile chisinauiene Dacia si Zimbru.

Deoarece a avut loc la o periferie a capitalei si in conditii de frig, duelul „lupilor” si al „zimbrilor” nu a adunat in tribune decat 300 de spectatori. Cu toate acestea, jucatorii au demonstrat un fotbal de calitate, luptand din primul pana in ultimul minut. Dacia, lidera de moment a clasamentului, a inscris un gol antologic prin ucraineanul Oleksandr Zgura la finele primei reprize, reusita care s-a dovedit a fi decisiva pentru repurtarea celei de-a sasea victorii consecutive a discipolilor lui Sergiu Botnaras.

Campioana in exercitiu Sheriff Tiraspol a demonstrat ca se afla intr-o forma buna de joc, in perspectiva meciului de joi din Europa League, cu Twente Enschade in deplasare. Inaintea plecarii in Olanda, tiraspolenii s-au deplasat la Rabnita, unde au jucat cu fosta lidera a clasamentului, Iskra-Stal. In pofida faptului ca intalnirea s-a disputat doar cu trei zile inaintea partidei europene, Sheriff nu si-a menajat vedetele care de fapt au si reusit sa incline balanta in favoarea gruparii lui Leonid Kuciuk. Unicul gol al partidei a fost inscris in minutul trei al mitanului secund, de catre rusul Aleksandr Erohin.

Cele mai multe goluri au fost inregistrate pe terenul stadionului municipal din Balti, unde Olimpia din localitate a gazduit debutanta turneului, Sfantul Gheorghe Suruceni. Formatia din nordul republicii a repurtat victorie cu scorul de 4-2, toate golurile fiind inscrise de doar trei fotbalisti – cate o dubla si-au trecut in cont „veteranul” Oleg Sischin si Nicolae Glega (ambii Olimpia), respectiv, Mihai Platica, pentru oaspeti. Viitorul Orhei a invins in propriul teren echipa Dinamo Bender, scor 3-2. Oaspetii au ajuns la a cincea infrangere consecutiva.
In alte doua meciuri a fost consemnat acelasi scor, 1-0. CSCA-Rapid Ghidighici a trecut de Academia UTM Chisinau, gratie unui gol reusit de Andrei Bugneac in ultimul minut de joc.

FC Tiraspol a invins echipa Nistru Otaci prin golul semnat de Dumitru Vornisel din penalti. In timpul partidei de la Tiraspol, doi fotbalisti ai formatiei Nistru (portarul Eugen Hmaruc si jucatorul de camp Victor Antonii) s-au accidentat grav, ambii fiind transportati cu ambulanta la spital. Urmatoarea etapa este programata pentru perioada 7-10 noiembrie, conform programului: Dinamo – Olimpia, Sf. Gheorghe – Iskra-Stal, Sheriff – Academia UTM, CSCA-Rapid – Dacia, Zimbru – FC Tiraspol, Nistru – Viitorul.

 

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *